Υπάρχει μια θεωρία  κατά την αρχαία ελληνική παράδοση που έλεγε ότι οι μοίρες των ανθρώπων ήταν μοιρασμένες στα τρία.  Έτσι για τον καθένα από εμάς η αρχαιοελληνική αστρολογία στοχεύει στην ανάπτυξη της συνείδησης  μέσω των εμπειριών και των αισθήσεων  , όπου εκφράζονται μέσω αυτών των τριών μοιρών.

Εκτός από τις μοίρες πρωτεύοντα ρόλο παίζουν και η ημερινή αίρεση  όπου γεννιέται ένας  άνθρωπος και την ημέρα  εισέρχεται σε αυτό τον  υλικό κόσμο που ζούμε και στη νυχτερινή αίρεση που αντίστοιχα συμβαίνει με την νυχτερινή γέννα.

Ημερογεννημένοι και νυχτογεννημένοι  δυο διαφορετικά στρατόπεδα λοιπόν , με διαφορετικούς ευεργέτες (πλανήτες) και δυο μη ευεργετικούς (κακοποιούς πλάνητες). Στις ημερινές γεννήσεις ο Ήλιος, ο Δίας και ο Κρόνος παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Και αντίστοιχα στις νυχτερινές σπουδαίο ρόλο παίζουν η Σελήνη, Αφροδίτη και ο Άρης. Εδώ οι ποιότητες κάνουν την διάφορα. Ποσό σημαντική άνοδο , ευτυχία χαρά και τύχη μπορεί να φέρει ένας πλανήτης που βρίσκεται στη δική σας αίρεση , εξαρτάται βαθύτατα από τη θέση του πάνω η κάτω από το ορίζοντα στο Γενέθλιο χάρτη σας. Αν βρίσκεται σε ζώδιο αρσενικό ή θηλυκό και φυσικά στη μοίρα που βρίσκεται ο πλανήτης, κάτω από ποιανού κυβέρνηση λειτούργει.

Κατά την περίοδο της ζωής του ανθρώπου η μοίρα του αλλάζει καθώς τη σκυτάλη λαμβάνει ο επομένως πλανήτης από τον προηγούμενο. Ας  δώσουμε ένα παράδειγμα : κάποιος γεννιέται κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μέσα σε υποστηρικτικό περιβάλλον, λαμβάνοντας αγάπη, ευημερία και κάποια στιγμή στη ζωή του οι συνθήκες αλλάζουν και βρίσκει σχεδόν παντού κλειστές τις πόρτες  μη μπορώντας πλέον να αισθανθεί την ιδία ευαρέσκεια και ευχαρίστηση. Φυσικά αυτό μπορεί να συμβεί και αντίστροφα στη ζωή κάποιου. Έτσι για παράδειγμα ο Δίας όταν βρίσκεται εντός αίρεσης (ήμερα) λειτουργεί ως αγαθοποιός , ευμενής και φέρνει τύχη, εύνοια, συνείδηση δυνατοτήτων, χαρά, δημιουργία και γενναιοδωρία. Ενώ ευρισκόμενος σε νυχτερινή γέννηση (εκτός αιρέσεως) λειτουργεί με επιπολαιότητα , άστοχη σπάταλη δυνάμεων , δίνοντας εύκολη και άσκοπη ζωή, χωρίς κάποια ουσιώδης κατάκτηση για το ίδιο το άτομο. Φυσικά παίζουν σημαίνοντα ρόλο και οι παραπάνω συνθήκες που αναπτύξαμε (ορίζοντας, όρια , αρσενικό-θηλυκό ζώδιο) ούτος ώστε να  εκφραστεί ο πλανήτης και ποιοτικά και ποσοτικά. Για αυτό το λόγο η γενέθλια ανάλυση είναι απαραίτητη και λέμε ότι ο κάθε άνθρωπος με τον ιδιαίτερο γενέθλιο χάρτη του είναι μοναδικός και δεν μοιάζει με κανέναν άλλο..

Πηγή: oroskopos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ