Ένα συγκινητικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου που αξίζει πραγματικά να δείτε. Πρόκειται για μια πρώην μπαλαρίνα η οποία πάσχει από αλτσχάιμερ, βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι και οι μνήμες ξυπνάνε όταν ακούει τη Λίμνη των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι.

Η υπέροχη αυτή στιγμή αποτυπώθηκε σε ένα βίντεο και απεικονίζει την Marta C. Gonzalez , να ακούει τον ήχο και μόλις τον αναγνωρίζει αρχίζει να χορεύει με τα χέρια της και ζει την χορογραφία που τόσο άρτια είχε παρουσιάσει στα νιάτα της. Το μόνο που χρειάστηκε για να ταυτίστει με τις μνήμες του παρελθόντος στο παρόν ήταν μερικά λεπτά της αγαπημένης της μελωδίας. Και αμέσως μέσα σε δευτερόλεπτα ενστικτωδώς άρχισε να κάνει αέρινες κινήσεις που είχε εκτελέσει στην σκηνή το 1967.

Λίγο μετά η Gonzalez είχε παρασυρθεί εντελώς από τη μελωδία και χαθεί μέσα στην ερμηνεία της. Ακόμα και το πρόσωπο της καθώς και ο λαιμός της αρχίζουν να κινούνται ή να μιμούνται τις κινήσεις της χορογραφίας. Που σημαίνει πως και το σώμα έχει μνήμη και πώς και οι μνήμες του μυαλού ξυπνάνε στο κατάλληλο ερεθισμα.

Το βίντεο, γυρίστηκε πέρυσι αλλά  το κλιπ ήρθε ξανά στην επιφάνεια και το παρακολούθησαν στα social media άνθρωποι σε όλον τον κόσμο.   Ανάμεσά τους και η χορογράφος και σκηνοθέτιδα, Arlene Phillips.   Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η παροχή προσωπικών λιστών αναπαραγωγής μουσικής στους ασθενείς είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 60% της ανάγκης για φαρμακευτική αγωγή.   Την ίδια ώρα ορισμένες άλλες μελέτες δείχνουν πώς η μουσική μπορεί να ωφελήσει όσους πάσχουν όχι μόνο από σύνδρομο απώλειας μνήμης, αλλά και από άλλες ιατρικές συνθήκες.   Δυστυχώς  Marta C. González πλέον δε ζει.

Δείτε  εδώ ολόκληρο το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=OT8AdwV0Vkw

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ