Ένα πλούσιο φιλανθρωπικό έργο μέσα από την ίδρυση του μη κερδοσκοπικού σωματείου “Φύλακας Άγγελος” που σκοπό έχει να βρίσκεται δίπλα σε κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά έχει αναπτύξει εδώ και μερικούς μήνες ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Την… σπίθα άναψε η συγκλονιστική ιστορία ενός 14χρονου παιδιού που τον πλησίασε διακριτικά σε μια εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με θέμα το μπούλινγκ, προκειμένου να του μιλήσει για όσα θλιβερά ζούσε καθώς το κακοποιούσε σεξουαλικά ο πατέρας του, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος που ακόμα και μέσα από το Survivor δεν έκρυψε την ευαισθησία του για τα παιδιά, προχώρησε με τους συνεργάτες τους στις απαραίτητες ενέργειες, παρενέβη Εισαγγελέας και ακολούθησε έρευνα για την υπόθεση.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με κοινό παρονομαστή την αγάπη για τα παιδιά, δημιούργησε μαζί με τον δικηγόρο Αναστάσιο Ντούγκα και την ραδιοφωνική παραγωγό Ράνια Κωστάκη τον “Φύλακα Άγγελο” με σκοπό να προστατεύσει παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο ή νοσούν. Μάλιστα, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να ενισχύσει το σωματείο, ο Γιώργος Αγγελόπουλος συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμανλάκη, ώστε να τον ενημερώσει για τους στόχους και την δράση του αλλά και να ζητήσει την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου.

 

View this post on Instagram

 

Ευχαριστώ τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, ο οποίος μετά απο γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση εξεδήλωσε την αμέριστη συμπαρασταση του στο σωματείο «ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ» στις προσπάθειες του οποίου για την προστασία των κακοποιημένων παιδιών η @_elliniki_astynomia θα σταθεί αρωγός. #fylakasagelos #ellinikiastynomia @anastasios_ntougkas @rania1111 #forchildren #greece?? #danoslife

A post shared by Giorgos Angelopoulos (@official_danos_ga) on

Ο γνωστός σε όλους Ντάνος, μιλώντας στον Alpha ανέφερε πως “πρέπει να τονίσουμε ότι σε έναν εθισμό πάσχει όλη η οικογένεια. Το εύκολο είναι να κρίνουμε, το δύσκολο είναι να σκύψουμε να δούμε το πρόβλημα”.

Ανάμεσα στους πρωταρχικούς στόχους του Σωματείου είναι και η δημιουργία ενός χώρου φιλοξενίας όπου θα μπορούν τα παιδιά να εξετάζονται, να νιώσουν οικειότητα και να συνομιλήσουν με ειδικούς ψυχολόγους. Το προηγούμενο διάστημα διοργανώθηκαν συναυλίες και παρουσιάσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα αλλά αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού. Ωστόσο, πολλοί οργανισμοί και ιδιώτες στηρίζουν τον “Φύλακα Άγγελο” ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται πολλές δράσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ