Εν έτει… 2021 και από την κρατική τηλεόραση (!) το βράδυ της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου γύρισε σελίδα η ιστορία της κυπριακής τηλεόρασης με το πρώτο ανδρικό gay φιλί που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό αέρα στην Κύπρο.

Μέσα από την σειρά της Άντας Γκουρμπαλή σε σκηνοθεσία του Σταύρου Ποταμάρη, “Το Μυστικό της Πεταλούδας” η οποία προβάλλεται φέτος με μεγάλη επιτυχία από το ΡΙΚ, είχαμε μετά από χρόνια αντιδράσεων και απαγορεύσεων ένα “φιλί” μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, αποδεικνύοντας ότι πλέον η τηλεόραση στη χώρα μας δεν χρειάζεται να “φυλακίζεται” από στερεότυπα και ομοφιβικές αντιλήψεις.

Και μια “πεταλούδα” έφερε την τηλεοπτική… Άνοιξη

Ο Στέφανος(Νίκος Γκέλια) στα τελευταία επεισόδια έχει έρθει πολύ κοντά με τον Νικόλα(Μέμο Μπεγνή). Αν και αρχικά μεταξύ των δύο υπήρχε κάτι παρά μια κόντρα, μάλλον έκρυβε κάτι άλλο!

Ο Νικόλας έχει μιλήσει ανοιχτά για τις προτιμήσεις του και μέχρι σήμερα ο Στέφανος δεν είχε εκφράσει κάτι! Στο εν λόγω επεισόδιο, κάτω απο την πίεση της υπόθεσης για την αποκάλυψη του Πολυβιου(Χάρης Κκολός), ο Στέφανος δείχνει για πρώτη φορά τα συναισθήματα του στον Νικόλα με ένα φιλί!

Δείτε το βίντεο από το trailer με το φιλί το οποίο εν τέλει έπαιξε στον “αέρα” για πρώτη φορά

Aπό την “Καταιγίδα” στο “Ουράνιο Τόξο” της τηλεόρασης

Αντρέχοντας στην ιστορία πάντως, ήταν 2015, όταν το gay φιλί στην σειρά “Καταιγίδα” στο πρώτο κιόλας επεισόδιο είχε “κοπεί” από τον τηλεοπτικό σταθμό, φοβούμενοι και τηρώντας τις οδηγίες της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης. Οι δυο πρωταγωνιστές, Ανδρέας Ορφανίδης και Ανδέας Φυλακτού είχαν γυρίσει κανονικά την σκηνή με το φιλί, χωρίς ωστόσο να προβληθεί από την τηλεόραση.

Τότε ο Ανδρέας Φυλακτού είχε δώσει το φιλί στην δημοσιότητα αναφέροντας

«Ένας ηθοποιός κάθε φορά που έχει μια πρόκληση έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και κάποιες φορές με τους γύρω. Δίνει μια μάχη και παλεύει με τα όρια του για να πραγματώσει αυτό που του ανατέθηκε. Επειδή λοιπόν κάτι τέτοιες κινήσεις λογοκρισίας προσβάλουν τον επαγγελματισμό μου και τη δουλειά μου την οποία σέβομαι και απαιτώ να σέβονται και οι υπόλοιποι, και επειδή η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης είναι μια από τις «αρχές» αυτού του τόπου που δεν λαμβάνω υπόψιν, σας παραθέτω το πλάνο που δεν θα δείτε στους τηλεοπτικούς σας δεκτές! Απολαύστε υπεύθυνα».

 

Και έπρεπε να περάσουν ακόμα έξι χρόνια και πολλές δεκαετίες συζητήσεων και αντιδράσεων για να υπάρξει το πρώτο φιλί στην κυπριακή τηλεόραση, σηματοδοτώντας άτυπα μια νέα εποχή για την αποδοχή και την προβολή μέσα από τα media (πόσο μάλλον από την κρατική τηλεόραση μιας χώρας).

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ