Το «Μίλα μου βρόμικα» ήρθε στο Alpha Reel για να μας χαρίσει πολλές στιγμές γέλιου αλλά και να μας επιμορφώσει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

O λόγος για τη νέα online σειρά 12 αυτοτελών επεισοδίων που έρχεται με ιδιαίτερο χιούμορ, για να βοηθήσει το κοινό να αποκτήσει υγιείς απόψεις και στάσεις για τη γλώσσα. Κωμικά στοιχεία και επιμορφωτικός χαρακτήρας -δύο σε ένα δηλαδή- ετοιμάζονται να προσφέρουν ένα τεχνικά και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα!

Μιλάμε, ούτε προφέσορ να ήσουν δεν θα έχανες ένα τόσο δυνατό infotainment περιεχόμενο.

Η μεγάλη πρεμιέρα στο ALPHA REEL είναι γεγονός και αφεθείτε στην πιο… βρόμικη διαδικτυακή γλώσσα.

Αρχικά, οι δάνειες λέξεις είναι πληγή στο σώµα της γλώσσας. Θεωρείται συχνά πως λέξεις όπως «γκουγκλάρω» δεν είναι ελληνικές, αλλά ξένα στοιχεία που «πληγώνουν» την ελληνική γλώσσα. Επιστηµονικά µιλώντας όµως, ο γλωσσικός δανεισµός είναι ένα φυσιολογικό φαινόµενο που παρατηρείται σε όλες τις γλώσσες του κόσµου σε κάθε εποχή. Επίσης, από τη στιγµή που δανειζόµαστε λέξεις και τις χρησιµοποιούµε, ανήκουν πλέον στο δικό µας λεξιλόγιο. Δεν είναι ξένες δηλαδή: είναι ελληνικές µε ξένη προέλευση. Εποµένως, λέξεις όπως φλας, λεβέντης, κότα, γάιδαρος, πόρτα, παράδεισος, χρυσός, µια χαρά ελληνικές είναι, έστω κι αν µπήκαν ως δάνεια στην ελληνική γλώσσα σε διαφορετικές εποχές (και ναι, ακόµη και η αρχαία δανειζόταν λέξεις, όπως χρυσός, άµπελος, θάλασσα, ίαµβος κ.λπ.)

Αν ακόμη σκέφτεσαι πώς προέκυψε αυτή η σειρά, το σκεπτικό δεν ήταν και πυρηνική φυσική.

Όλοι έχουμε ώτα, όλοι ακούμε πως χρησιμοποιείται η ελληνική γλώσσα τα τελευταία χρόνια. Στην Κύπρο και στην Ελλάδα κυκλοφορούν αρκετές απόψεις για τη γλώσσα, οι οποίες είναι από φαιδρές μέχρι και επικίνδυνες. Από την άλλη, υπάρχει και άγνοια γύρω από συγκεκριμένα επιστημονικά δεδομένα για τη γλώσσα, τα οποία οι επιστήμονες πολλές φορές δεν καταφέρνουν να τα περάσουν στο ευρύ κοινό με τρόπο εύληπτο και κατανοητό. 

Και αν θα να μάθεις περισσότερα να γελάσεις πιο δυνατά και να… μιλήσεις βρόμικα – καθαρά πάτα play στο Alpha Reel και ετοιμάσου για ένα νέο ορίζοντας στην κυπριακή διαδικτυακή μυθοπλασία.

Δείτε το trailer και με ένα… κλικ το πρώτο επεισόδιο της σειράς 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ