Ο Στέλιος Αντωνόπουλος των «Καλύτερών μας χρόνων», κατά κόσμον Μελέτης Ηλίας, μας μιλά για τη μεγάλη ανταπόκριση της σειράς της ΕΡΤ1 που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους τηλεθεατές, για την πορεία των ηρώων στα επόμενα επεισόδια, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο βίωσε με την οικογένειά του τον κορονοϊό.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ

 

Φανταζόσουν την τεράστια ανταπόκριση του κοινού στα «Καλύτερά μας χρόνια»; Τους πέντε μήνες που προβάλλεται η σειρά έχει αγαπηθεί πολύ από τους τηλεθεατές.

Η τηλεθέαση στην ΕΡΤ είναι και λίγο πλασματική, γιατί το κοινό έχει επιπλέον τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη σειρά τόσο μέσα από το ΕΡΤFLIX όσο και στις επαναλήψεις του Σαββατοκύριακου. Προσωπικά, αντιλαμβάνομαι την ανταπόκριση των τηλεθεατών από τις αντιδράσεις τους στα social media αλλά και στο δρόμο και διαπιστώνω ότι όντως πρόκειται για μια σειρά που έχει αγαπηθεί πάρα πολύ. Η προσπάθεια που έχει γίνει είναι εξαιρετική. Όλοι όσοι συμμετέχουν, από την παραγωγή μέχρι τους ηθοποιούς, τους συγγραφείς και τους σκηνοθέτες, αντιμετωπίζουν με προσήλωση και αφοσίωση αυτήν τη δουλειά.

Τι έχεις ξεχωρίσει στον Στέλιο Αντωνόπουλο, τον ήρωα που υποδύεσαι στο σίριαλ;

Τις αρχές ενός ανθρώπου μιας άλλης εποχής, οι οποίες, δυστυχώς, τείνουν να εξαφανιστούν σήμερα.

Ποια είναι τα αρνητικά του στοιχεία;

Νομίζω, κυρίως ο φόβος στην αντιμετώπιση της κατάστασης γύρω του. Μιλάμε για τη δύσκολη περίοδο της Χούντας, όπου προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες μέσα στο σπίτι του. Εγώ στη θέση του θα ήμουν λίγο πιο τολμηρός απέναντι στο καθεστώς.

Το γεγονός ότι η γυναίκα του βγαίνει στην αγορά εργασίας πάρα πολύ δυναμικά αποτελεί ένα ακόμα διαφορετικό δεδομένο για τον Στέλιο;

Στη σύγχρονη πραγματικότητα είναι απολύτως φυσικό μια γυναίκα να παίρνει στην κοινωνία τη θέση που της αρμόζει και της αξίζει, αλλά στο μυαλό ενός σαρανταπεντάρη εκείνης της περιόδου ήταν ένα άλμα στο φεγγάρι το γεγονός ότι η γυναίκα του βγαίνει έξω από το σπίτι και αποφασίζει να ανοίξει μαγαζί. Για τον Στέλιο, αυτό ήταν ένα χτύπημα κάτω από τη μέση. Δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί.

Πώς θα εξελιχθεί η πορεία των ηρώων;

Θα υπάρξουν εξελίξεις με αφορμή την αλλαγή της Μαίρης, που «βγαίνοντας» από το σπίτι και αμελώντας για λίγο τα καθήκοντα της νοικοκυράς, θα προκαλέσει μπερδέματα στη ζωή της οικογένειας. Μια σημαντική επίσης αλλαγή που έρχεται στα επόμενα επεισόδια είναι πως ο Αντώνης, ο μεγάλος γιος των Αντωνόπουλων, πηγαίνει φαντάρος, κάτι που επίσης θα ταράξει τις ισορροπίες.

Μελέτης Ηλίας

 

Αλλάζω θέμα. Με τη σύζυγό σου κάνετε από κοινού συνεδρίες σε ψυχολόγο. Σε τι θεωρείς ότι βοήθησε αυτό τη σχέση σας;

Σε πολλά πράγματα… Νομίζω ότι με τη λογική που, όταν πονάει στο στομάχι σου, πας σε ένα γαστρεντερολόγο, έτσι αντίστοιχα απευθύνεσαι και σε έναν ψυχολόγο για να σε βοηθήσει να λύσεις κάποια ζητήματα, είτε προσωπικά είτε στο κομμάτι της οικογένειας. Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, που για ένα ζευγάρι μπορεί να είναι η φθορά του χρόνου, η καθημερινότητα ή η ζωή με τα παιδιά, οφείλεις να το διαχειριστείς.

Εσείς, ως ζευγάρι, τι αλλάξατε στη ζωή σας μετά τις συνεδρίες που κάνατε;

Μικρά πράγματα τα οποία θεωρούσαμε δεδομένα. Αυτό που κάνει ο ψυχολόγος ή ο σύμβουλος γάμου –όπως θέλεις τον λες– είναι να σου «ξεκλειδώσει» κάποια καλά κρυμμένα μέσα στην ψυχή και την ύπαρξή σου ζητήματα, τα οποία μόνος σου δεν έχεις τον τρόπο να τα αποκωδικοποιήσεις.

Διαγνώστηκες θετικός στον κορονοϊό και πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσες την περίοδο της καραντίνας σου. Σοκαρίστηκες όταν το έμαθες;

Δεν σοκαρίστηκα τόσο όσο φοβήθηκα, γιατί είχα έρθει σε επαφή με όλη μου την οικογένεια. Αυτό αυτόματα με έβαλε στη διαδικασία να σκεφτώ ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι για να τους προστατεύσω. Και τελικά βρεθήκαμε όλοι θετικοί στον κορονοϊό. Κάποια βράδια κοιμόμασταν με πολύ άγχος. Δεν ξέραμε τι θα μας ξημερώσει την επόμενη ημέρα. Ευτυχώς, όλα δείχνουν ότι το περάσαμε σχετικά ήπια.

Είχατε συμπτώματα;

Ναι. Εγώ, π.χ., είχα ένα φοβερό πόνο στη μέση από την αρχή που διαγνώστηκα θετικός, ελαφρύ πονόλαιμο, ένα αίσθημα κόπωσης και κάποια στιγμή, μετά την τέταρτη ημέρα, έκανα και δέκατα. Το ιδιαίτερο στην περίπτωση του κορονοϊού είναι ότι τα συμπτώματα διαρκούν πολύ περισσότερο από το κλασικό τριήμερο-τετραήμερο που σε ταλαιπωρεί συνήθως μια ίωση. Σε εμένα κράτησε περίπου ένα δεκαήμερο.

Αντιλαμβάνομαι ότι φοβήθηκες

Βέβαια και φοβήθηκα. Δεν ήξερα πώς θα εξελιχθεί ούτε πώς θα το αντιμετωπίσω.

Πλέον επανήλθες στα γυρίσματα για τη σειρά που, όπως φαίνεται, θα πάρει το πράσινο φως και για την επόμενη χρονιά. Νιώθεις ότι πετύχατε ένα μεγάλο στοίχημα;

To αποτέλεσμα της σειράς από τα πρώτα κιόλας επεισόδια ήταν πάνω από τις προσδοκίες μου – και το λέω εγώ, που είμαι αρκετά μετριόφρων και μετρημένος στις αντιδράσεις μου. Υπάρχει όντως έντονη συζήτηση το σίριαλ να συνεχίσει και για δεύτερη σεζόν. Θα ήταν ευχής έργο για εμάς, ειδικά αυτή την περίοδο που τα θέατρα είναι κλειστά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ