Ο Αντώνης Κανάκης και τα μέλη της ομάδας του Ράδιο Αρβύλα έχουν μπει σε μία μεγάλη μάχη με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Οι Ράδιο Αρβύλα συνεργαζόταν με τον ΣΚΑΙ καθώς στο κανάλι του Φαλήρου προβάλλονταν τόσο η εκπομπή Ράδιο Αρβύλα όσο και η εκπομπή Βινύλιο.

 

View this post on Instagram

 

Σέλφι εν ώρα εκπομπής… Σα δε ντρέπομαι λιγο!

A post shared by Stathis Panagiotopoulos (@stathisskylos) on

Η μάχη μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχει τέλος, με την ομάδα των Ράδιο Αρβύλα να βγάζει στη δημοσιότητα τα emails που αντάλλασσαν οι δύο πλευρές μεταξύ τους, στον επίσημο λογαριασμό της εκπομπής στο Facebook.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα των Ράδιο Αρβύλα

Δυστυχώς, ο σταθμός αυτός πετυχαίνει να μας παρασύρει σε ένα αρκετά χαμηλό επίπεδο, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Ας είναι αυτή η εξαίρεση που θα επιβεβαιώνει τον κανόνα μας. Ο Σκάι δημοσιοποίησε αποσπάσματα των μεταξύ μας mails.Και αυτό βέβαια είναι το κλειδί: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ. Βολικά παραπλανητικά αποσπάσματα από την πλούσια ανταλλαγή mails που είχαμε από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα. Μέτα τις διαρροές λοιπόν πέρασε στην επόμενη «γκεμπελική» τακτική. Αφού λοιπόν άνοιξαν τους ασκούς, ας παρουσιαστεί όλο το ιστορικό σε ένα μακροσκελές κείμενο, γεμάτο όμως αποκαλύψεις. Την γραπτή επικοινωνία με το κανάλι, δεν την δημοσιοποιήσαμε μέχρι στιγμής αυτολεξεί, αφού κάτι τέτοιο έκτος από παράνομο, είναι και αντίθετο σε κάθε έννοια συναλλακτικού ήθους.

Όταν δύο πλευρές που συνεργάζονται, συζητάνε ιδιωτικά για το αντικείμενο της συνεργασίας τους, αναλύουν χίλιους δυο παράγοντες που την αφορούν, ανταλλάσουν απόψεις και εμπιστεύονται η μία την άλλη, τότε υπάρχει ένας σεβασμός σε αυτήν την διαδικασία και στην εμπιστοσύνη υπό την οποία έλαβε χώρα.

Όμως, χαιρόμαστε πολύ που ο Σκάι, παραβίασε και τον νόμο και τα συναλλακτικά ήθη για μία ακόμη φορά και έτσι μπορούμε και εμείς αμυνόμενοι να δημοσιοποιήσουμε τα αποσπάσματα που βολικά ξέχασαν να αναφέρουν, αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Θα αναφερθούμε σε όλα όσα με περίσσιο θράσος αναφέρει ο Σκάι στην τελευταίατου ανακοίνωση.

Τα αποσπάσματα που βολικά ξεχώρισαν και δημοσίευσαν, προέρχονται κυρίως από τις αρχές Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις μας δηλαδή και δεν έχουν καμία σχέση με την πορεία και την κατάληξη τους. Ακόμα και με αυτά,ο οποιοσδήποτε αναγνώστης διαπιστώνει εύκολα, πως δεν αποτυπώνουν τίποτα περισσότερο από την αγωνία ενός δημιουργού-παραγωγού να προστατέψει τη δουλειά τη δική του και της ομάδας του, από τις κακές συνθήκες προγραμματισμού που ο Σκάι δημιούργησε, όταν μετακίνησε τα σήριαλ «Λόγω Τιμής» και «Πολυκατοικία», αφήνοντας μία «τρύπα» προγράμματος έως τις 23:45, πάνω στην οποία ο ανταγωνισμός έχτισε πολύ δυνατά προγράμματα.
Αυτές οι συζητήσεις-ζυμώσεις είναι απολύτως θεμιτές και φυσιολογικές μέσα στο πλαίσιο μιας συνεργασίας.

Αυτό που δεν αποκαλύπτουν επίσης, είναι πως ο Α. Κανάκης βάσει σύμβασης είναι σύμβουλος προγράμματος του Σκάι και είναι στις υποχρεώσεις του, τις οποίες και τήρησε, να στέλνει mail με ειδικότερες και γενικότερες αναλύσεις προγράμματος, συνθηκών ανταγωνισμού, προτάσεις κτλ.

 

View this post on Instagram

 

#arvila #mantissa #marinasatti #σελιγο

A post shared by Erasmia Markidi (@erasmiamarkidi) on

Ας πάμε όμως στα αποσπάσματα που ο Σκάι βολικά παρέλειψε να αναφέρει και τα οποία αποδεικνύουν την απόλυτη αλήθεια της ανακοίνωσής μας για όλα τα θέματα:

Αρχές Οκτωβρίου ο Σκάι μετακινεί τα δύο σήριαλ των 22:45 (της Δευτέρας και Τρίτης) και δημιουργεί «τρύπα» προγράμματος στην οποία τοποθετεί ταινίες. Οι ταινίες τελειώνουν στην μία το πρωί και έτσι είναι αδύνατον να βγούμε στην ώρα μας. Τους ρωτάμε επανειλημμένως ποιο πρόγραμμα θα αντικαταστήσει τα σήριαλ ώστε να βγούμε στις 23:45 και απάντηση δεν παίρνουμε ποτέ, ούτε προφορική, ούτε γραπτή. Ξεκινάει λοιπόν ανταλλαγή mails.

• 29 Οκτωβρίου 2019 ο Α. Κανάκης γράφει στην Εύη Κουτσαυτάκη και στον Λοΐζο Ξενόπουλο,με μια μικρή πρώτη αναφορά στο τι leadin«απαιτούμε»:

“Πραγματικά δεν ζητώ και δεν χρειαζόμαστε ευνοϊκές συνθήκες παρά μόνο κανονικές.”

• 4Νοεμβρίου 2019ο Α. Κανάκης γράφει στην Εύη Κουτσαυτάκη και στον Λοΐζο Ξενόπουλο σχετικά με την υποτιθέμενη «συστηματική μας άρνηση να βγούμε στον αέρα»:

«Θα το ξαναπώ εκατό φορές γιατί έχει μεγάλη σημασία για μένα, πως όχι μόνο είμαι πανέτοιμος να βγούμε στον αέρα ανά πάσα στιγμή (πέρα και πάνω από συμβάσεις), αλλά το θέλω πάρα πολύ, ειδικά φέτος.Και δεν το θέλω λόγω των πολλών πρακτικών, οικονομικών κτλ προβλημάτων που μου δημιουργεί η καθυστέρηση αυτή, αλλά το θέλω κυρίως για δημιουργικούς και ουσιαστικούς λόγους. Έχω πολύ όρεξη!” “ αν θέλετε, μπορούμε κάλλιστα να ξεκινήσουμε στις 18 Νοεμβρίου” “Επίσης, φυσικά και θέλω να στηρίξω το σταθμό και την προσπάθειά του” “αν θεωρείτε ότι μπορεί να βρεθεί μία λύση έστω ελάχιστα βιώσιμη για το 11-12, ας το συζητήσουμε και αποφασίζουμε ανάλογα.Είμαι στη διάθεσή σας άμεσα (ακόμα και μέσα από το μαιευτήριο), αν τελικά πιστεύετε ότι πρέπει να βγούμε τώρα.”

Ένα μήνα και μία ημέρα μετά (!!!)από αυτό το mail, ενώ ζητήσαμε να βγούμε άμεσα στον αέρα, δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση! Γιατί; Γιατί αφού το κανάλι ήθελε τόσο πολύ να βγούμε, γιατί εξαφανίστηκε για ένα μήνα;

 

View this post on Instagram

 

Radio Arvila teamwork ???✌? #radioarvila #radioarvilateam #stylist #loveourjob #behind_the_scenes #behind_the_tvshow #workteam

A post shared by Ioanna Mamali (@ioanna_mam) on

• Στις 5 Δεκεμβρίου ο Α. Κανάκης αναγκάζεται και γράφει ξανά στην Εύη Κουτσαυτάκη και στον Λοΐζο Ξενόπουλο διαμαρτυρόμενος:

«Στις 4 Νοεμβρίου είχα στείλει το τελευταίο μου mail στο οποίο δήλωσα πως είμαι έτοιμος να βγω ανά πάσα στιγμή και σας καλούσα να βρούμε μια λύση ώστε να βγούμε άμεσα. Στο mail αυτό δεν έλαβα ποτέ καμία απάντηση.Στις 25 Νοεμβρίου, είκοσι μία ημέρες μετά, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Λοΐζο και του εξέφρασα το ότι νιώθω παράξενα με την εξαφάνιση του Σκάι, πως δεν έχω καμία ενημέρωση για το αν θα βγάλουμε σπέσιαλ επεισόδιο πριν τα Χριστούγεννα, για το αν θα βγούμε μετά τις γιορτές, για το τι γίνεται με τον προγραμματισμό, για το πότε θα βγει το bigbrother και γενικότερα για το ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση για τίποτα.

Εξέφρασα επίσης τα προβλήματα που μου έχουν δημιουργηθεί, τα μεγάλα έξοδα που κάνω για να λειτουργεί πλήρως όλος ο μηχανισμός παραγωγής των εκπομπών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζω με εξωτερικούς συνεργάτες, όπως το van, το ledwall κτλ, οι οποίοι ζητάνε συγκεκριμένες απαντήσεις γιατί θέλουν να νοικιάσουν αλλού τον εξοπλισμό τους αφού χάνουν δουλειές περιμένοντας εμάς, κτλ.

Ζήτησα να σκεφτούμε εναλλακτικές λύσεις προγραμματισμού και γενικότερα να συζητήσουμε από κοινού και να συνεργαστούμε προκειμένου να βρούμε λύσεις, να σκεφτούμε ιδέες κτλ.
Ο Λοΐζος δεσμεύτηκε ότι την επόμενη ημέρα θα μιλούσε μαζί σου ώστε να μιλήσουμε όλοι μαζί άμεσα.
Έως σήμερα, δέκα ημέρες μετά, δεν έχω κανένα νέο…”
“Αν λοιπόν για οποιονδήποτε λόγο που δεν μπορώ να φανταστώ, δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον για τη συνεργασία μας από την πλευρά του Σκάι, ειλικρινά θα το διευθετήσουμε με κάποιον τρόπο, φτάνει να διατυπωθεί ξεκάθαρα ώστε να ξέρουμε τι κάνουμε.
Και πίστεψέ με, αν πράγματι, έτσι είναι, θα το σεβαστώ και σε προσωπικό επίπεδο.
Από την άλλη, αν είναι όλα καλά και κάνω λάθος, τότε παρακαλώ, ας υπάρχει μια εξήγηση για αυτήν την απόσταση-εξαφάνιση που να μπορώ να κατανοήσω και το κυριότερο, ας επικοινωνήσουμε άμεσα, ώστε να δούμε τι ακριβώς θα κάνουμε.”

• 6 Δεκεμβρίου ο Λοΐζος Ξενόπουλος γράφει στον Α. Κανάκη και στην ουσία ζητάει αυτός οι εκπομπέςμαςνα μην ξεκινήσουν άμεσα αλλά με το νέο έτος και εξηγεί ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί:

“δεδομένου ότι το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου έχει ήδη επικοινωνηθεί στην διαφημιστική αγορά και έχουν ήδη αποφασίσει που θα επενδύσουν τα budgets τους,, θα θέλαμε, τόσο το «Ράδιο Αρβύλα» όσο και το «Βινύλιο» να ξεκινήσουν στο νέο έτος”

• 8 Δεκεμβρίου ο Α. Κανάκης στέλνει mail με 6 προτάσεις προγραμματισμού (στη συνέχεια ακολούθησαν και 4 ακόμη) οι οποίες όλες απερρίφθησαν από τον Σκάι και στο mail αυτό ο Α. Κανάκης αναφέρεταιξεκάθαρα μεταξύ άλλων, ξανά για το υποτιθέμενο «υψηλό leadin που απαιτήσαμε”:

«Δεν αποκλείω καθόλου και την περίπτωση να προτείνετε κάτι βασικά καλό για το 22:45-23:45 και διευκρινίζω αυτή τη φορά, δεν ζητώ, όπως δεν ζήτησα ποτέ, δυνατό ή έστω ικανοποιητικό leadin. Δεν ζητώ ούτε 25%, ούτε 20%, ούτε καν 15% lead-in, ζητώ απλά κάτι που να μην είναι ολοκληρωτικά ανύπαρκτο, να είναι έστω πάνω κάτω στα περσινά επίπεδα (που και εκείνα ήταν προβληματικά), ώστε και πάλι να βγούμε κανονικά στην ώρα μας.»

• 10 Δεκεμβρίου η Εύη Κουτσαυτάκη γράφει προς τον Α. Κανάκη για την εκπομπή που θα προηγηθεί, για την αποδοχή και συμφωνία του καναλιού με τους προβληματισμούς του Α. Κανάκη και για το περίφημο σπέσιαλ επεισόδιο που όπως θα δείτε, εξαιτίας τους δεν βγήκε στον αέρα:

«Από τα δεδομένα της βιβλιοθήκης μας μέχρι την έναρξη του BBη μόνη εναλλακτική σε πρόγραμμα που μπορεί να μεταδοθεί στις 23.00 είναι η ξένη σειρά «DeadlyWomen», το οποίο θα σήμαινε έναρξη του Ράδιο Αρβύλα στις 00.00 καθώς το DeadlyWomen έχει 45λεπτη διάρκεια. Την Τρίτη μετά τις «8 Λέξεις», να μεταδίδεται και πάλι το DeadlyWomen οπότε θα σήμαινε αντίστοιχα έναρξη Βινυλίου στις 00:00.”
“Αντιλαμβανόμαστε τους προβληματισμούς σου που είναι σαφέστατα και δικοί μας”
“Τέλος, το σπέσιαλ επεισόδιο δεν θα είχε νόημα καθώς όπως σου έχουμε αναφέρει η διαφημιστική αγορά έχει ήδη μοιράσει τα κονδύλια της για τον Δεκέμβριο.”

• 10 Δεκεμβρίου ο Α. Κανάκης απαντάει και αποδέχεται το DeadlyWomanνα προηγείται των εκπομπών μας με μία μόνο αυτονόητη προϋπόθεση:

«Το DeadlyWoman μπορεί να προγραμματιστεί τις Δευτέρες κατά τέτοιον τρόπο και σε συνεννόηση με τις 8 Λέξεις, ώστε να αρχίζει το Ράδιο Αρβύλα στις 23:50;”

• 13 Δεκεμβρίου ο Λοΐζος Ξενόπουλος γράφει στον Α. Κανάκη και ξαφνικά προτείνει να αλλάξει ώρα το Ράδιο Αρβύλα και στη συνέχεια να αλλάξει ξανά ώρα όταν ξεκινήσει το BigBrother(!!!):

“Να ξέρεις ότι συμμεριζόμαστε όλους τους προβληματισμούς σου και στις συζητήσεις που έγιναν με την Εμπορική Διεύθυνση συζητήθηκαν εκτενώς όλες σου οι προτάσεις τόσο για την «Αρβύλα» όσο και για το «Βινύλιο».
Μετά, λοιπόν, από τις εκτιμήσεις που έγιναν με το Εμπορικό, χρειαζόμαστε η «Αρβύλα» να ξεκινήσει να μεταδίδεται τον Ιανουάριο, κάθε Δευτέρα στις 23.15 (ώστε να μπορούμε να παίρνουμε σφήνα στο 23.00-00.00).
Με την έλευση του «BB» θα ξανασυζητήσουμε την ώρα μετάδοσης της «Αρβύλας». Για το «Βινύλιο» χρειαζόμαστε να ξεκινήσει να μεταδίδεται τον Ιανουάριο, κάθε Τρίτη στις 00.00 και να ξανασυζητήσουμε την ώρα μετάδοσης όταν ξεκινήσει το «BB».”

• 15 Δεκεμβρίου ο Α. Κανάκης γράφει στην Εύη Κουτσαυτάκη και στον Λοΐζο Ξενόπουλο:

«Έχω κάνει έως και σήμερα, δέκα συνολικά προτάσεις προγραμματισμού, τις οποίες με μια θα μου επιτρέψετε, πρωτοφανή έλλειψη ευελιξίας ή οποία θυμίζει έλλειψη διάθεσης, τις έχετε απορρίψει όλες.
Εννοείται ότι ψάχνουμε να βρούμε λύση σε ένα πρόβλημα που και οι δύο πλευρές έχουμε αναγνωρίσει και όμως, καμία ευελιξία δεν φαίνεται να υπάρχει από την πλευρά σας προκειμένου να βρεθεί αυτή η λύση.
Αφού ανατρέψατε όλον τον αρχικό προγραμματισμό στον οποίον είχαμε συμφωνήσει το καλοκαίρι (8 λέξεις-Σήριαλ-Αρβύλα/Βινύλιο), χωρίς η ανατροπή αυτή να συνοδεύεται από οποιαδήποτε ισότιμη αντικατάσταση των σήριαλ που μετακινήθηκαν, μου κάνατε ακολούθως και με καθυστέρηση μηνών, πριν από επτά ημέρες συγκεκριμένα, μία και μοναδική πρόταση.
Ξαφνικά αλλάζετε την ώρα μετάδοσης του Ράδιο Αρβύλα σε σχέση με την περσινή σεζόν, με τα δύο προηγούμενα χρόνια της εκπομπής και με όλα όσα συζητούσαμε μέχρι στιγμής.
Για την μία αυτή πρότασή σας, την οποία επίσης θα μου επιτρέψετε να χαρακτηρίσω τηλεοπτικά άστοχη, στο προηγούμενο mail μου, εξήγησα αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους δεν μπορώ να την αποδεχτώ.

Φοβάμαι πως αν συνεχίσουμε έτσι, οδεύουμε σε αδιέξοδο προγραμματισμού και νιώθω πως μετά απ’ όλα αυτά, σε καμιά περίπτωση δεν είμαι εγώ ο υπαίτιος.
Αναρωτιέμαι αν είμαστε τελικά συνεργάτες ή αν η διάθεση συνεργασίας προέρχεται και υπάρχει μόνο από την πλευρά μου.
Προσωπικά, για μεγάλο χρονικό διάστημα, προσπαθούσα μόνος μου όπως αποδείχθηκε, αφού δεν υπήρχαν απαντήσεις και ανταπόκριση από την πλευρά σας, να βρω και να προτείνω τις καλύτερες δυνατές λύσεις, ενώ παράλληλα δήλωνα ότι είμαι έτοιμος να βγω στον αέρα ανά πάσα στιγμή.
Οι λύσεις που πρότεινα, είχαν ως γνώμονα, το να βγουν κερδισμένες και οι δύο πλευρές και να έχει ο Σκάι τις καλύτερες υπό των συνθηκών, αποδόσεις από τις εκπομπές μου.”

Παρακαλούμε πολύ, συνδυάστε όλα τα παραπάνω με την ανακοίνωσή μας και την ανακοίνωση του Σκάι και θα διαπιστώσετε πολύ εύκολα τρία πράγματα:

Ότι όλα αυτά επιβεβαιώνουν πλήρως την ανακοίνωσή μας.

Αντιθέτως καταρρίπτουν πανηγυρικά την ανακοίνωση του Σκάι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ