Η Τασούλα Χατζητοφή, μία σπουδαία γυναίκα-πρότυπο, με ανιδιοτελή αγάπη για την πατρίδα της, έρχεται στις «24 ΩΡΕΣ». Αποκλειστικά στον ALPHA Κύπρου, μία σπάνια συνέντευξη με τον άνθρωπο που αφιέρωσε κάθε ικμάδα του στην ανάκτηση της κλεμμένης πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς των κατεχομένων, προσπάθεια που κορυφώθηκε το 1997 µε την υπόθεση του Μονάχου.

Απόψε στις 21:20, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου συναντά την Τασούλα Χατζητοφή, μια πρόσφυγα από την Κύπρο, που τα έβαλε με το επικίνδυνο δίκτυο λαθρεμπόρων και αρχαιοκαπήλων, με κίνδυνο την ίδια τη ζωή της. Ενορχήστρωσε την επιχείρηση του Μονάχου και πέτυχε μία από τις σημαντικότερες συλλήψεις στα χρονικά της παράνομης διακίνησης έργων τέχνης στην Ευρώπη, µετά από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σημαντικός σταθμός και η επιστροφή των ανεκτίμητης αξίας ψηφιδωτών της Παναγίας της Κανακαριάς μέσα από μια επιχείρηση που έμοιαζε με κινηματογραφική ταινία -και παραμένει μέχρι σήμερα χαραγμένη στη μνήμη όλης της Κύπρου.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου συναντά την «Κυνηγό Εικόνων» στη Λεμεσό, σε μια περίοδο όπου ο τόπος έχει ανάγκη από ανθρώπους που πραγματικά έχουν κάτι να προσφέρουν. Όπως κάνει, άλλωστε, καθημερινά η Τασούλα Χατζητοφή και στον τομέα της διαφώτισης, αλλά και της επιστροφής κλεμμένων θησαυρών.

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, μην χάσετε στην εκπομπή «24 ΩΡΕΣ» τη σπάνια αυτή συνέντευξη που αποτελεί κατάθεση ψυχής για τη ζωή της! Μεταξύ πολλών, θα μιλήσει και για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και την ημικατεχόμενη Κύπρο μας.

«24 ΩΡΕΣ»: Απόψε στις 21:20 στον ALPHA Κύπρου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ