Το κεφάλαιο κατάθλιψη, τη σύγχρονη μάστιγα της εποχής που βασανίζει καθημερινά πολλούς ανθρώπους, ανοίγουν οι «24 ΩΡΕΣ» απόψε στις 22:30 στον ALPHA Κύπρου.

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου συναντά τον σπουδαίο street art – καλλιτέχνη Χρίστο Κακουλλή, ο οποίος έγινε γνωστός από τα έργα του που έφεραν την υπογραφή CRS. Ο ίδιος ανακάλυψε ότι πάσχει από κατάθλιψη όταν μετακόμισε από την πολύβουη Λευκωσία στην ήρεμη Ξυλοφάγου και στη συνέχεια, με τη βοήθεια της αγαπημένης του συζύγου και των γονιών του, αναζήτησε βοήθεια από ειδικούς.

Ως γνωστό, ο CRS άφησε τα σημάδια του στους δρόμους της Λευκωσίας, τα οποία μιλούσαν για την αγάπη, την προσφυγιά, το άδικο και τόσα άλλα. Η θεματολογία του ήταν στην ουσία όλα όσα τον πλήγωναν και τον πονούσαν και επέλεγε να τα μετατρέπει σε έργα τέχνης. Έργα που όπως φάνηκε τον έριξαν στα δίκτυα της κατάθλιψης και τον οδήγησαν να κλειστεί στον εαυτό του, βάζοντας τέλος στη δράση του CRS. Πλέον, αφού «έθαψε» τον παλιό του εαυτό, συνεχίζει να υπογράφει με το όνομά του και δηλώνει πως ο CRS ήταν η ίδια η κατάθλιψη που έμοιαζε σαν ένα cover, το οποίο έφτιαξε υποσυνείδητα για να καλύψει τα σημάδια της.

Σήμερα, διανύοντας μία περίοδο επαναφοράς, έρχεται στις «24 ΩΡΕΣ» για να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να βγουν από το «καβούκι» τους και να αναζητήσουν βοήθεια. Άλλωστε, όπως ο ίδιος δηλώνει με νόημα: «στη λάσπη μπορούν να φυτρώσουν τα πιο όμορφα λουλούδια». Επίσης, μαθαίνουμε ότι είναι κάτοχος δύο παγκοσμίων ρεκόρ και η φήμη του έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας, αφού πολλοί άνθρωποι τον χαρακτηρίζουν ως τον «Μπάνκσι της Κύπρου».

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, η εκπομπή έρευνας-ντοκιμαντέρ «24 ΩΡΕΣ» που κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό με την αμεσότητά της και τις συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες της, έρχεται με την ιστορία του street art Χρίστου Κακουλλή, τη μάχη του ενάντια στην κατάθλιψη και τα έργα του που στέλνουν ηχηρά κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα.

«24 ΩΡΕΣ»: Απόψε στις 22:30 στον ALPHA Κύπρου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ