Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα πέθανε τραγικά, αφού τραυματίστηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997 και ο MonSef Dahman, ο γιατρός που πάλεψε για να σώσει τη ζωή της πριγκίπισσας της Ουαλίας, μίλησε για εκείνη, κάνοντας έναν απολογισμό.

Αρχικά, ανέφερε στη DailyMail ότι έκανε ό, τι μπορούσε για να τη σώσει, ενώ στη συνέχεια – και με αφορμή τον Μήνα Ευαισθητοποίησης για τις Κρίσιμες Ασθένειες στις ΗΠΑ- θυμήθηκε την βραδιά όπου κλήθηκε να σώσει την αείμνηστη Νταϊάνα.

Getty Images / Ideal Image

«Ξεκουραζόμουν στην αίθουσα εφημερίας όταν μου τηλεφώνησε ο Μπρούνο Ρίου, ο ανώτερος αναισθησιολόγος, και μου είπε να πάω στα επείγοντα. Δεν μου είπαν ότι ήταν η Πριγκίπισσα Νταϊάνα, αλλά μόνο ότι είχε συμβεί ένα σοβαρό ατύχημα με μια νεαρή γυναίκα», δήλωσε αρχικά.

Παρά το γεγονός ότι δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για την πριγκίπισσα Νταϊάνα, διευκρίνισε ότι η υπόθεση ήταν «ιδιαίτερα σοβαρή», αφού είχε δεχτεί τηλεφώνημα από έναν τόσο υψηλού επιπέδου συνάδελφό του.

«Για κάθε γιατρό και κάθε χειρουργό, έχει πολύ μεγάλη σημασία να βρεθεί αντιμέτωπος με μια τόσο νέα γυναίκα που βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση. Μα φυσικά ακόμα περισσότερο αν είναι Πριγκίπισσα».

Μια ακτινογραφία έδειξε ότι η Πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε εσωτερική αιμορραγία, ενώ γύρω στις 2.15 το πρωί, υπέστη καρδιακή ανακοπή και της έκαναν καρδιακό μασάζ: «Έκανα αυτή τη διαδικασία για να της επιτρέψω να αναπνεύσει. Η καρδιά της δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά», είπε ο MonSef Dahman.

«Δοκιμάσαμε ηλεκτροπληξίες αρκετές φορές. Ο καθηγητής Riou είχε χορηγήσει αδρεναλίνη. Αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε την καρδιά της να χτυπήσει ξανά. Αγωνιστήκαμε σκληρά, προσπαθήσαμε πολύ. Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι κάναμε ό, τι είναι δυνατό για αυτή τη νεαρή γυναίκα», κατέληξε και τόνισε ότι το γεγονός πως δεν κατόρθωσε να την κρατήσει στη ζωή του στοίχισε τρομερά!

Συντάκτης: Σάββας Μπίτζας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ