Καλή εβδομάδα να έχουμε.

Ακουμπώντας τα χέρια μου στο πληκτρολόγιo και έχοντας χιλιάδες σκέψεις να κατακλύζουν το μυαλό μου, προσπαθώ να τις περιορίσω  και να καταλήξω και να  αρχίσω το σημερινό μου άρθρο. Μπορεί σήμερα να μην μιλήσω για τα ωραία της ζωής μας, θα μιλήσω όμως για τις εικόνες που ”καρφώνουν” τη ψυχή του κάθε Κύπριου που παραμένει θεατής  στην υλοποίηση των σχεδίωνν, άλλων, πάνω στη γη των προγόνων μας.

“Αρπάζω”  λοιπόν την σκέψη αυτή και αρχίζω να της δίνω σχήμα.

Και δεν είναι άλλη από την εικόνα της Αμμοχώστου. Της βασιλεύουσας ,που μέτα από 46 χρόνια σιωπής , καλείται να “συμμετέχει” ακούσια στα πανυγήρια μονομερών αποφάσεων για άνοιγμα της χρυσής αμμουδιάς της.

Δε θα φλυαρίσω, απλά θα παραθέσω τις σκέψεις και τα συναισθήματα που μου προκάλεσε το γεγονός αυτό , κι ίσως κάπου εκεί συναντηθούμε.

Παρακολούθωντας αποσβολωμένή τις μπουλτόζες να “ανασταίνουν”  την νεκρή πόλη με φόντο το “δίκαιο'”- (εκλογές στα κατεχόμενα) και δηλώσεις  τύπου -“πονούσε η καρδιά μας που την βλέπαμε κλειστή” από τους λεγόμενους κυβερνώντας του κατεχόμενου νησιού μας- σκέφτομαι ότι μάλλον αυτές οι καρδιές είναι από άλλο υλικό φτιαγμένες . Μάλλον δεν ξέρουν τι σημαίνει να αγαπάς τη γη σου, να ξεσπιτώνεσαι βίαια , μάλλον δεν έχουν σημασία οι άνθρωποι και η σκουριασμένη ψυχή τους από τον πόθο της επιστροφής, μάλλον δεν έχουν αξία οι μνήμες παρα μόνο η κυριαρχία, μάλλον η εξουσία αλλοτροιώνει τα πάντα στο πέρασμα της, μάλλον το “δίκαιο” είναι έννοια που έχει απτή εφαρμογή σε ένα πάραλληλο σύμπαν και μάλλον η ελπίδα παραμένει και θα παραμείνει  μια ξεθωριασμένη έννοια κλειδωμένη καλά σε “ξεχασμένα” συρτάρια…

Κι όμως η γη έχει μνήμη, θυμάται, έχει ψυχή και πονά, και δεν συμβιβάζεται ούτε πρόκειται με ψευτοπαλλικαρισμούς και τυμπανοκρουσίες από στόματα κύριαρχα με αποδέχτες τα ”αυτιά μη ακουώντων”.

Κι ίσως όταν μας δίνεται η ευκαιρία να αποφασίζουμε για το μέλλον μας , ως νόμιμοι κάτοικοι αυτού του νησιού πρέπει να έχουμε κατα νουν πολλά… που δεν αφορούν τυπωμένα με αριθμούς χαρτιά (aka χαρτονομίσματα)! Σκέψεις κάνω… τις γράφω και τις παραθέτω!

Αυτά για σήμερα.

Υ.Γ: Ο κάθε άτυπος κανόνας έχει την εξαίρεση του εξού και το περιεχόμενου του σημερινού άρθρου.

Υ.Γ: Για εισηγήσεις, σχόλια και ό,τι άλλα θέλετε να μοιραστείτε επικοινωνείστε μαζί μου στο s.stylianou@alphacyprus.com.cy ή μέσα από τα social media του HELLO! σε Facebook και Instagram 

Δύο εικόνες, χιλιάδες λέξεις…η Αμμόχωστος !

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ