Ολυμπιακοί Αγώνες: Χωρίς θεατές μετά από απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης

Η αύξηση των κρουσμάτων covid που πλήττει την Ιαπωνία δεν καθιστά εφικτή την παρουσία κοινού στους Αγώνες

Το Τόκιο έχει μπει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, καθώς τα κρούσματα covid έχουν μεγάλη αύξηση, με αποτέλεσμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες -που ξεκινούν στις 22 Ιουλίου- θα διεξαχθούν χωρίς να παρευρίσκονται θεατές στις κερκίδες.

Αν και δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα είχαν κοινό, πολλοί έτρεφαν την ελπίδα, ωστόσο η αύξουσα πορεία του ιού δεν καθιστά κάτι τέτοιο δυνατό, κι έτσι οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την απόφαση.

Η ιαπωνική κυβέρνηση και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή γνωστοποίησαν και επίσημα την απόφασή τους, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η κίνηση ήταν απαραίτητη, με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα να δηλώνει:

«Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν απαραίτητη ώστε να εμποδιστεί η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα από το Τόκιο και να μη γίνει η ιαπωνική πρωτεύουσα μια ακόμα πηγή νέων μολύνσεων που θα οδηγήσει σε νέο κύμα κρουσμάτων παγκοσμίως».

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σείκο Χασιμότο είχε μιλήσει πιο πριν λέγοντας ότι «πρόκειται για μία λυπηρή κατάσταση, αλλά δεν μπορούσαμε να πάρουμε διαφορετική απόφαση».

Η επίσημη ανακοίνωση για την απουσία θεατών από του Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έκανε ο Υπουργός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ταμάγιο Μαρουκάβα, μετά τη λήξη της έκτακτης σύσκεψης που συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. Να σημειώσουμε , ότι στην Ιαπωνία σημειώθηκαν χθες Τετάρτη 2.180 μολύνσεις από τον ιό, με τους 920 να καταγράφονται στο Τόκιο.