Με έντονο ενδιαφέρον και μεγάλο ποσοστό συμμετοχής ολοκληρώθηκαν τα διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Ψυχικής Ενδυνάμωσης για Παιδιά, Γονείς και Εκπαιδευτικούς που διοργάνωσε το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής Αμερίκος Αργυρίου σε συνεργασία με τον “Μικρό Οδυσσέα” και το πρόγραμμα “Πλανήτης Π”.

Οι ομιλήτριες Αγγελική Χαλκιοπούλου (Παιδαγωγός), Γεωργία Σολωμού (Εκπαιδευτικός) και Μύρια Μουρίδου-Μαραγκού (Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια) της εκπαιδευτικής πλατφόρμας “Μικρός Οδυσσέας”, και σε ζωντανή παρέμβαση της Μαρίνας Γιώτη, συγγραφέα και εικονογράφο παιδικών βιβλίων, έδωσαν σημαντικά μηνύματα και προσέφεραν σε μικρούς και μεγάλους γνώση και τρόπους ψυχικής ενδυνάμωσης.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλοι του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, κα Φωτεινή Τσιρίδου, που συντόνιζε τα εργαστήρια μεταξύ άλλων είπε: “Ο Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Προληπτική Παιδιατρική είναι ορόσημο για μας, αφού εν μέσω πανδημίας, η προσφορά μας στην κοινωνία αποκτά ακόμη μεγαλύτερο νόημα και βαρύτητα. Σε αυτό το πλαίσιο, ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο κόσμο μέσα από τις δράσεις του Μήνα, να μας γνωρίσουν ακόμη κι όσοι δεν μας γνωρίζουν και να έρθουν ακόμη πιο κοντά μας όσοι ήδη έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες μας.

Παράλληλα, μέσα από τον Μήνα Προληπτικής Παιδιατρικής τονίζουμε την ανάγκη να θεσμοποιηθεί από το κράτος η πρόσβαση στα προγράμματα του Κέντρου. Τα προγράμματα για την πρόληψη πρέπει να βρίσκονται στο πρώτο πλάνο οποιασδήποτε στρατηγικής υγείας. Μόνο έτσι θα πετύχουμε το μέγιστο επίπεδο υγείας του γενικού πληθυσμού. Χρειάζεται ολοκληρωμένος σχεδιασμός εθνικής πολιτικής δημόσιας υγείας.”

Ο Πρόεδρος του Κέντρου, Δρ. Αργύρης Αργυρίου, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φίλων του Κέντρου και έκανε μια σύντομη αναφορά για τις μέχρι στιγμής δράσεις που έγιναν για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της προληπτικής παιδιατρικής.

Τα εργαστήρια έγιναν στις 21 Νοεμβρίου 2020, μεταξύ των ωρών 17:00 – 20:00 και ήταν δωρεάν για όλο τον κόσμο. Όσοι θα ήθελαν να παρακολουθήσουν ξανά τα εργαστήρια ή/και όσοι δεν πρόλαβαν να τα δουν, έχουν την ευκαιρία να τα δουν μέσα από το κανάλι μας στο youtube – https://youtu.be/vNektj_ERbY

Ακόμα, για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν το βιβλίο “Γέτι – Η δύναμη του ακόμη” με την υπογραφή της συγγραφέως Μαρίνας Γιώτη, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο στο τηλ. 77772422. Περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων βιβλίων.

Ο μήνας για την προληπτική παιδιατρική τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας, κου Νίκου Αναστασιάδη. Επίσης την όλη προσπάθεια του Συνδέσμου Φίλων του Κέντρου και του ίδιου του Κέντρου στηρίζουν ως ανέκαθεν θεσμικοί χορηγοί το Υπουργείο Υγείας και η ΟΠΑΠ Κύπρου.

Επιπλέον, στηρίζουν ο Δήμος Λευκωσίας, ο Δήμος Λεμεσού, η ΚΟΠ, η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου και η Αρχή Λιμένων. Υποστηρικτές για τις ενέργειες του μήνα είναι οι εταιρείες: Butterfly Foundation, Frezyderm – Babyline, Lounic Ltd, Mustella, Medochemie, Nutricia, NOYNOY PwC, PhilAndreou, InspiredFamilyFun και Υπεραγορές Alpha Mega. Χορηγοί επικοινωνίας: O Φιλελεύθερος και ο ραδιοσταθμός Active. Τηλεοπτικός χορηγός: Alpha Κύπρου. Διαδικτυακός χορηγός: MC Media, Υποστηριχτής επικοινωνίας: Κανάλι 6. Video productions και live streamings: MusicEra. Τα εργαστήρια τέθηκαν κάτω από την αιγίδα της Σχολικής Εφορίας Λεμεσού.

Για να στηρίξετε το έργο του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου” και να βοηθήσετε να συνεχίσει να προσφέρει στην κοινωνία και να προάγει την υγεία, μπορείτε να κάνετε την εισφορά σας με κατάθεση μέσω της Τράπεζας Κύπρου (Αρ. Λογαριασμού 0343-11-037058) ή ηλεκτρονικά στην JCC PAYMENTS SYSTEMS.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ