Η απογευματινή εκπομπή του Alpha Κύπρου, “Με Αγάπη Χριστιάνα” και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Δερματάς βρέθηκε στο μουσείο, “MUSAN” που βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας στην Αγία Νάπα.

Στο MUSAN ο επισκέπτης κολυμπά ανάμεσα στη φύση και την τέχνη:

Το έργο αποτελεί έμπνευση του Jason deCaires Taylor, ενός από τους πιο διάσημους εκπροσώπους του κινήματος “eco-art”, δηλαδή η συμβιωτική σχέση φύσης και τέχνης.

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τις γνώσεις και τις δεξιότητές του ως γλύπτης, marine conservationist, υποβρύχιος φωτογράφος και εκπαιδευτής αυτόνομης κατάδυσης, για να φτιάξει μοναδικά έργα τέχνης, τα οποία ανταποκρίνονται στον χώρο και ενισχύουν τη θαλάσσια ζωή.

Τα έργα έχουν σχεδιαστεί με τρόπο και υλικά που προσελκύουν θαλάσσια ζωή, ενώ τοποθετήθηκαν σε διάφορα βάθη, δημιουργώντας έτσι ένα κατάλληλο υπόστρωμα για θαλάσσια ζωή σε όλα τα επίπεδα.

Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να είναι δύτες, αλλά και κολυμβητές με μάσκα και αναπνευστήρα.

Τα γλυπτά είναι κατασκευασμένα από αδρανή υλικά, με ουδέτερο pH, ώστε να μην επιδράσουν αρνητικά στην περιοχή που θα τοποθετηθούν.

Η περιοχή χωροθέτησης πρόκειται για μια αμμώδη έκταση, σε απόσταση 200 μέτρα από την ακτογραμμή της Αγίας Νάπας και αναμένεται ότι με την πάροδο του χρόνου η βιοποικιλότητα της περιοχής θα εμπλουτιστεί, χάρη στο μουσείο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ