Μπορεί ο πολιτισμός να χτυπήθηκε όσο καμιά άλλη εργασιακή ομάδα από τις παραπλεύρους του COVID-19, αλλά κάποιοι επιμένουν να είναι στα χαρακώματα.

Ο λόγος για την θεατρική ομάδα ΡΟΗ στην Λάρνακα που επιμένει με μεγάλα έργα για την κάλυψη των καλλιτεχνικών μας ανησυχιών, την προώθηση του πολιτισμού και συνάμα, την επαγγελματική αποκατάσταση όσο το δυνατών περισσότερων ηθοποιών.

Η ΡΟΗ ρέει και μας φέρνει επί σκηνής την συγκλονιστική και τόσο ενδιαφέρουσα ζωή του μεγάλου συνθέτη, Βασίλη Τσιτσάνη.

Το έργο γράφτηκε από τον διακεκριμένο λογοτέχνη, Πάμπη Αναγιωτό και ξεκλειδώνει με αριστουργηματικό τρόπο την περιρέουσα της τότε εποχής με την κατοχή, την φτώχεια, τον εμφύλιο στην Ελλάδα του 30 – 45.

Με τα γκρίζα χρώματα της εποχής τον χορό και τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και τις μοναδικές ερμηνείες των ηθοποιών… η παράσταση θα μαγέψει τον θεατή για περίπου ενάμιση ώρα.

Στον ρόλο του Βασίλη Τσιτσάνη… ο Άθως Αντωνίου πλαισιωμένος από ένα επιτελείο εκλεκτών ηθοποιών, τον Κώστα Δημητρίου, τον Κρίστοφερ Γκρέκο, την Βαλεντίνα Σοφοκλέους, τον Αλκιβιαδη Κωνσταντίνο, την Άντρη Κυριαζή, τον Σκεύο Πολυκάρπου, τον Μανώλη Αναστασίου, τον Σπυριδωνα Σπύρου, την Αντρέα Δημητρίου, τον Σταύρο Πατσιά, τον Δημήτρη Αναγιωτό και την Μαρία Μεσαρίτη.

Συμμετέχει ο Παναγιώτης Χαραλάμπους.

Την σκηνοθεσία ανάλαβε ο Χρίστος Νικολάου και τα σκηνικά κοστούμια ο Ανδρέας Παρασκεύα.

Η πολυαναμένομενη θεατρική παράσταση θα κάνει Πρεμιέρα στις 29 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας και συνεχίζει εκεί για ακόμη δυο παραστάσεις. Στη συνέχεια, έχουν σειρά άλλες πόλεις της Κύπρου και σας εναποθέτουμε λεπτομερώς το πρόγραμμα!

Παραστάσεις:

  • 29, 30, 31 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
  • 6 Νοεμβρίου στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου
  • 12, 13, 14 Νοεμβρίου στο Θέατρο Πανόραμα στο Δάλι
  • 19, 20 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Περβολιών
  • 4, 5 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ