Επιτέλους θα πιούμε τον καφέ μας μετά από 3 μήνες .. μόνο σε εξωτερικούς χώρους

Οι ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης έλαβαν το πράσινο φως για να ανεβάσουν ρολά

Ο κύβος ερρίφθη.. τρεις μήνες μετά το “λουκέτο” οι ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης έλαβαν το πράσινο φως για να ανεβάσουν ρολά από την ερχόμενη Τρίτη, 16 Μαρτίου.

Οι πολίτες ωστόσο, θα μπορούν να απολαύσουν το καφέ τους μόνο σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι  χώροι εστίασης μετά από το πολύμηνο “λουκέτο” που “γονάτισε” οικονομικά τις επιχειρήσεις ετοιμάζονται να ανεβάσουν ξανά ρολά με αυστηρά πρωτόκολλα και ελέγχους.

Ανάσα στους πολίτες δίνει και η μετακίνηση της ώρα στη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, από την ερχόμενη Τρίτη, το “κέρφιου” θα τίθεται σε ισχύ από τις 23:00 το βράδυ παρά στις 9:00 που είναι μέχρι σήμερα. Όσο για την αποστολή SMS για κατ ΄εξαίρεση μετακινήσεις αυτά παραμένουν στα δυο.

Η επιβαρυμένη εικόνα και η αύξηση νοσηλειών προκαλούν ανησυχία, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

“Με όπλο μας τα αυξημένα τεστ, την ιχνηλάτηση, την επιτήρηση και την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος και τις εισηγήσεις των ειδικών επικεντρωθήκαμε σε αυτούς τους δύο πυλώνες ώστε με τη βοήθειά σας να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη μάχη με τον αόρατο εχθρό. Η κατάσταση θα αξιολογείται καθημερινά. Ο κοινός στόχος που πρέπει όλοι μαζί να θέσουμε είναι η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας με τρόπο που να μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την επιστροφή στην καθημερινότητα με ασφαλή και σταθερά βήματα. Ιδιαίτερα στην Επαρχία Λεμεσού, η προσπάθειά μας πρέπει να γίνει ακόμα πιο έντονη και συλλογική. Η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί επαναφορά μέτρων και για αυτό χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων των συμπολιτών μας”.