Την Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022, στις 20:00, η γκαλερί Exhibit 8, εγκαινιάζει την εικαστική έκθεση της Tess Turner με τίτλο «The Eternal Landscapes». Την έκθεση θα εγκαινιάσει o κ. Aνδρέας Βρυωνίδης. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022.

Η Tess Turner μεγάλωσε στο νησί της Κύπρου. Τα ταξίδια στα πρώτα χρόνια της ζωής της την οδήγησαν σε όλη την Ευρώπη, στις ΗΠΑ και έπειτα στη Μέση Ανατολή. Τα ταξίδια αυτά ήταν η αρχή και o θεμέλιος λίθος για την ενασχόληση της με την τέχνη. Εκτός από το μικρό της νησί της Κύπρου με την τόση αρχαία ιστορία, από τα ψηφιδωτά μέχρι τους παλιούς δρόμους και την τιρκουάζ θάλασσα που το περιβάλλει, τα ταξίδια της σε άλλες χώρες ξύπνησαν μέσα της την  επιθυμία να αποτυπώσει αυτό που βλέπει και να το μοιραστεί ως δικό της όραμα, μέσω ενός δικού της ξεχωριστού στυλ.

Το ταλέντο και η ικανότητά της αναγνωρίστηκαν από τον διάσημο καλλιτέχνη Stefan Bauman, ο οποίος έγινε ο μέντορας και συμβουλάτοράς της. Το 2007 άνοιξε το δικό της στούντιο και άρχισε να δημιουργεί ως επαγγελματίας καλλιτέχνης. Από τότε, έχει προσκληθεί να παρουσιάσει την τέχνη της σε εκθέσεις τέχνης και γκαλερί στην Κύπρο, την Ιταλία και τη Βοστώνη στις ΗΠΑ.

“Οι πίνακές μου είναι γεμάτοι πάθος και διάθεση και προσκαλούν τον θεατή να γνωρίσει έναν κόσμο σύγχρονου τοπιογραφικού εξπρεσιονισμού”. Για να επιτύχει τα αποτελέσματα που επιδιώκει, χρησιμοποιεί μια ακριβή χρωματική παλέτα που αντανακλά άμεσα το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει στον θεατή. Η Tess εργάζεται κυρίως με λάδι χρησιμοποιώντας πινέλο και μαχαίρι παλέτας για να δημιουργήσει τα ξεχωριστά έργα της.

Δήλωση καλλιτέχνη

Χρησιμοποιώ την επίδραση του φωτός και της σκιάς στα θέματά μου για να δημιουργήσω και να προκαλέσω την ερμηνεία του έργου μου. Μου έχουν πει ότι η τέχνη μου είναι κάτι που ο θεατής θα… “ήθελε να μπει μέσα”.

Ως ακόλουθους του υπαιθρισμού, με ελκύει το μωσαϊκό των σχημάτων και των χρωμάτων που βρίσκονται στα χωριά της Κύπρου, και αυτό το μωσαϊκό των πτυχών και των τόνων προσπαθώ να αναδείξω  μέσα από τους πίνακές μου. Το φως μπορεί να αλλάξει την όψη των σπιτιών και του περιβάλλοντος μέσα σε μια στιγμή. Αυτό που επιδιώκω είναι να το συλλάβω την κατάλληλη και το να το αποτυπώσω στον καμβά μου’

Επιμελήτρια έκθεσης: Άντρη Αριστοτέλους

Υπεύθυνη δημιουργικής ομάδας: Σόνια Φωτίου

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022, ώρα 20:00.

Διάρκεια έκθεσης: 3 Ιουνίου 2022 – 30 Ιουνίου 2022

Ιδιωτικές προβολές μπορούν να πραγματοποιηθούν κατόπιν ραντεβού.

Exhibit8

Διεύθυνση: Γεωργίου Γενναδίου 16 και Αντρέα Θεμιστοκλέους, Καθολική, 3041, Λεμεσός

Email: gallery@exhibit8.com.cy / Ιστοσελίδα: www.exhibit8.com.cy/ Τηλέφωνο: 25212171

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο 10:00-23:00

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ