Άκης Μπαρδάκης: Ο πυροσβέστης που έδωσε νερό σε χελώνα και συγκίνησε την Ευρώπη

Άκης Μπαρδάκης: Ο πυροσβέστης που έδωσε νερό σε χελώνα και συγκίνησε την Ευρώπη

Όλα όσα αξίζει να ξέρεις

Τον γύρο της Ευρώπης έκανε η εικόνα του Έλληνα πυροσβέστη, ο οποίος έδωσε νερό σε μια χελώνα, μέσα σε ένα τοπίο καταστροφής από την φωτιά που είχε ξεσπάσει.

Πριν από μια εβδομάδα περίπου, ο Άκης Μπαρδάκης δημοσίευσε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου έδινε νερό στο ταλαιπωρημένο ζώο από το μέτωπο της φωτιάς στην Πτέρη Αχαΐας, προκαλώντας αμέσως το ενδιαφέρον αλλά και τη συγκίνηση του κόσμου. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, η φωτογραφία του έκανε το γύρο του διαδικτύου, όπως ήταν αναμενόμενο.

Ο Άκης Μπαρδάκης μίλησε στη γερμανική εφημερίδα FAZ

Η φωτογραφία του Άκη Μπαρδάκη γρήγορα ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας. Η γερμανική εφημερίδα FAZ τον αναζήτησε και του πήρε συνέντευξη.

Ο πυροσβέστης δήλωσε μεταξύ άλλων: “Όταν δουλεύεις σε τόσο ακραίες συνθήκες είναι εξαντλητικό όμως έχουμε καλό εξοπλισμό. Δουλεύουμε όλο το χειμώνα για να αποτρέψουμε μια τόσο μεγάλη φωτιά. Καθαρίζουμε τα δάση μας, τα δασικά μονοπάτια, έτσι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για το καλοκαίρι. Εάν δεν υπήρχαν αυτές οι προετοιμασίες, οι καταστροφές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Στη συνέχεια τόνισε: “Θέλουμε να σώσουμε ανθρώπους, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να τους πείσουμε να φύγουν. Υπάρχουν ηλικιωμένοι, παιδιά, ζώα. Και πρέπει να αφήσουν τα πάντα πίσω τους. Ένας ηλικιωμένος μου είπε, ‘Αγόρι μου, έχτισα αυτό το σπίτι με ιδρώτα και αίμα και δεν θέλω να φύγω’. Σε τέτοιες στιγμές, πρέπει να βρεις τις σωστές λέξεις”.