Το φέρετρο της βασίλισσας θα ξεκινήσει το τελευταίο του οδυνηρό ταξίδι σήμερα, από το Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο. Το δρύινο φέρετρο της αείμνηστης μονάρχη μεταφέρεται οδικώς στο Παλάτι του Holyroodhouse στο Εδιμβούργο από το Κάστρο Μπαλμόραλ. Έπειτα, η πομπή συνεχίζεται στο Aberdeenshire, το Aberdeen, το Angus και το Tayside πριν φτάσει στο Εδιμβούργο.

Μέλη του κοινού έχουν ήδη αρχίσει να παρατάσσονται στους δρόμους για να αποτίσουν φόρο τιμής στην αείμνηστη μονάρχη. Το ταξίδι των έξι ωρών με τη νεκροφόρα θα επιτρέψει στους πενθούντες που συγκεντρώθηκαν στις πόλεις και τα χωριά να αποτίσουν τα σέβη τους. Εκατοντάδες αφιερώματα λουλουδιών έχουν μείνει στο Balmoral, όπου η βασίλισσα πέθανε ειρηνικά, σε ηλικία 96 ετών, την Πέμπτη. Η ομάδα θα κατευθυνθεί πρώτα στην κοντινή πόλη Ballater, όπου αναμένεται περίπου στις 10.12 π.μ.

Περίπου μια ώρα αργότερα θα φτάσει στο Αberdeen, και διάφορα αφιερώματα αναμένεται να μεταδοθούν στο Duthie Park της πόλης. Ταξιδεύοντας νότια κατά μήκος του A90, θα φτάσει στη συνέχεια στο Dundee περίπου στις 14:00. Ο Πρωθυπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon είπε ότι το “συγκλονιστικό” ταξίδι θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία να συναντηθεί για να “σημαδέψει την κοινή απώλεια της χώρας μας”.

Το φέρετρο της βασίλισσας θα αναπαύεται στην αίθουσα του Θρόνου στην επίσημη κατοικία της στη Σκωτία μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας. Τη Δευτέρα, μια πομπή θα σχηματιστεί στο προαύλιο του Παλατιού του Holyroodhouse για να μεταφέρει το φέρετρο στον καθεδρικό ναό του St Giles, στο Εδιμβούργο.

Ο νέος βασιλιάς και μέλη της βασιλικής οικογένειας θα λάβουν μέρος στην πομπή και θα παραστούν σε λειτουργία στον καθεδρικό ναό του St Giles για να παραλάβουν το φέρετρο. Οι πενθούντες θα μπορούν να δουν το φέρετρο της βασίλισσας από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, επιβεβαίωσε το δημοτικό συμβούλιο του Εδιμβούργου.

Το σώμα της αείμνηστης μονάρχη θα κείται στον καθεδρικό ναό του St Giles στην High Street του Εδιμβούργου για 24 ώρες και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του Βασιλιά, θα στέκονται δίπλα στο φέρετρο από τις 19:20, σύμφωνα με μια παράδοση γνωστή ως Αγρυπνία των Πριγκίπων.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ