Ο Δούκας του Εδιμβούργου έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο κι η Βασίλισσα Ελισάβετ έγινε αποδέκτης ενός όμορφου δώρου

Ένα συγκινητικό δώρο έλαβε η Βασίλισσα Ελισάβετ, και συγκεκριμένα δέχτηχε ένα όμορφο τριαντάφυλλο, με την ίδια να το χαρακτηρίζει ως «πολύ όμορφο» και την προσφορά ως «πολύ ευγενική». Μάλιστα, το τριαντάφυλλο αυτό είναι σε βαθύ ροζ χρώμα, με λευκές γραμμές και διπλά άνθη.

Το δώρο αυτό δόθηκε από τη Royal Horticartural Society και το είδε να φυτεύεται στους κήπους του Κάστρου του Windsor, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την εκατονταετία του πρώην συζύγου της.

Φορώντας, λοιπόν, ένα μπλε επίσημο φόρεμα με λευκό λουλουδάτο μοτίβο, μια ζακέτα και μαργαριτάρια στον λαιμό, άκουσε τον Πρόεδρο του RHS, Keith Weed, να λέει: «Είναι ένα τριαντάφυλλο που ονομάζεται Δούκας του Εδιμβούργου Rose, για να σηματοδοτήσει την εκατονταετία του και είναι ένα αναμνηστικό τριαντάφυλλο για όλα τα θαυμάσια πράγματα που έκανε κατά τη διάρκεια της ζωής του και για όλους να θυμούνται όσα έκανε».

Μάλιστα, για κάθε τριαντάφυλλο γίνεται δωρεά για το Living Legacy Fund, βοηθώντας έτσι παιδιά που έχουν ανάγκη, ενώ η Βασίλισσα υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο «είναι υπέροχο». Το εν λόγω άνθος φυτεύτηκε και καλλιεργήθηκε αποκλειστικά για την τιμή προς τον Δούκα και για κάθε τριαντάφυλλο που πωλείται θα δίνονται 2.5 λίρες στο Ίδρυμα που προαναφέραμε. Ακόμη, στο δώρο που της προσφέρθηκε υπάρχει μια μικρή φωτογραφία του Πρίγκιπα Φίλιππου με εκείνον να χαμογελά.

Έτσι, λοιπόν, βρήκε τη θέση του στο East Terrace Garden στο Κάστρο του Windsor, όπου ο Δούκας είχε παίξει σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό του, έχοντας αναδιαμορφώσει τα παρτέρια!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ