Είναι ευρέως γνωστό, ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ από την παιδική της ηλικία έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα άλογα.

Το πρώτο μάθημα ιππασίας το έκανε στην ηλικία των τριών ετών, ενώ στα τέσσερα της χρόνια ο παππούς της, Βασιλιάς Γεώργιος ο πέμπτος, της χάρισε το πρώτο της πόνι. Η λατρεία που έχει για τα άλογα μετράει παραπάνω από εννέα δεκαετίες και σε κάθε ευκαιρία ιππεύει τα άλογα που έχει στην κατοχή της.

Πριν μερικές ημέρες στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Newbury, στην Αγγλία, το τεσσάρων ετών άλογο της, “Space Walk”, ιππευόταν από τον Tom Marquard και είχε ένα σοβαρό ατύχημα που του στοίχισε την ζωή.

Συγκεκριμένα, μετά τον αγώνα διαπιστώθηκε ότι το άλογο της Βασίλισσας Ελισάβετ τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να θανατωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βασίλισσα της Αγγλίας λατρεύει τόσο πολύ τα άλογα που αγαπημένη της εκδήλωση είναι οι ιπποδρομίες του “Royal Ascot” και πολλά από τα καθαρόαιμα άλογα που έχει στην κατοχή της, έχουν επιτύχει σημαντικές νίκες σε αυτούς τους αγώνες.

Είναι μάλιστα γνωστό ότι το 2013, η Βασίλισσα Ελισάβετ άφησε ιστορία αφού ήταν η πρώτη μονάρχης που κέρδισε το χρυσό κύπελλο σε διοργάνωση των “Royal Ascots”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ