Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της, η Βασίλισσα έκανε μία ξεχωριστή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε για πρώτη φορά τα πορτρέτα της λίγο μετά τη στέψη.

Στη λεζάντα της ανάρτησης δίνονται πληροφορίες για την πρώτη φορά που πόζαρε ως η απόλυτη κυρίαρχος. “Σαν σήμερα πριν από 70 χρόνια, μόλις είκοσι μέρες μετά την άνοδό της στο θρόνο, η Βασίλισσα φωτογραφήθηκε για τα πρώτα της επίσημα πορτρέτα.

Αυτές οι εμβληματικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την Dorothy Wilding για να δημιουργήσουν πορτρέτα που θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για την εικόνα της Βασίλισσας σε νέα νομίσματα, τραπεζογραμμάτια και γραμματόσημα, καθώς και για την παροχή του επίσημου πορτραίτου της Αυτής Μεγαλειότητας που στάλθηκε σε κάθε βρετανική πρεσβεία σε όλο τον κόσμο.”

Μάλιστα πρόκειται να διοργανωθεί μια ειδική έκθεση τον Ιούλιο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ που θα περιλαμβάνει τα πρώτα πορτρέτα στο θρόνο που χρονολογούνται από τις 26 Φεβρουαρίου του 1952.

Οι ιστορικές φωτογραφίες αποτέλεσαν τη βάση για τη φωτογραφία της Βασίλισσας σε γραμματόσημα από το 1953 έως το 1971, καθώς και για το επίσημο πορτρέτο της Αυτής Μεγαλειότητας που στάλθηκε σε κάθε βρετανική πρεσβεία σε όλο τον κόσμο.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ