Η μακροβιότερη βασίλισσα μονάρχης στην Αγγλία, έχει μια αμύθητη περιουσία, αφού σύμφωνα με το περιοδικό Town & Country η αξία της καθαρής περιουσίας της αγγίζει περίπου τα 600εκατομμύρια δολάρια

Το μεγαλύτερο κομμάτι της περιουσίας της αφορά ακίνητα, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται το κτήμα Sandringham Estate (65 εκατομμύρια δολάρια), το οποίο αγοράστηκε ως εξοχικό καταφύγιο για τον βασιλιά Εδουάρδο VII.

Υπάρχει, επίσης, το κάστρο Balmoral του οποίου η αξία ανέρχεται στα 140 εκατομμύρια δολάρια. Το σκωτσέζικο σπίτι της βρετανικής βασιλικής οικογένειας από το 1852, όταν ο πρίγκιπας Αλβέρτος το αγόρασε ως δώρο για τη σύζυγό του, βασίλισσα Βικτώρια. 

Επιπλέον το στην κατοχή της βασιλικής οικογένειας βρίσκεται ακι το Δουκάτο του Λάνκαστερ, Μάλιστα το Δουκάτο νοικιάζει περιζήτητα ακίνητα, γεγονός που οδήγησε στην αύξηση της αξίας του κατά 13,1% μεταξύ 2021 και 2022.

Περίπου 20 εμπορικά πάρκα, εμπορικά κέντρα και προορισμοί αναψυχής αποτελούν μέρος του Crown Estate, καθιστώντας το βασιλικό χαρτοφυλάκιο τον τέταρτο μεγαλύτερο ιδιοκτήτη εμπορικών πάρκων άμεσης ιδιοκτησίας στη Βρετανία. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα Westgate Centre της Οξφόρδης, Fosse Shopping Park του Λέστερ, και τα Princesshay και Crown Gate Centre του Γούστερ. Πηγή: Protagon.gr

Παράλληλα, η Βασιλική Συλλογή Τέχνης είναι μια από τις μεγαλύτερες συλλογές τέχνης στον κόσμο,. Περιλαμβάνει 150.000 πίνακες ζωγραφικής, σχέδια, εκτυπώσεις, φωτογραφίες, ταπετσαρίες, έπιπλα, κεραμικά, βιβλία, μεταλλικά έργα, πανοπλίες, κοσμήματα και άλλα ιστορικά στοιχεία, όπως το βιβλίο σκίτσων της βασίλισσας Βικτωρίας, από το 1861.

Ποιος θα κληρονομήσει την Βασίλισσα;

Όσον αφορά τη διανομή των περιουσιακών στοιχείων της βασίλισσας Ελισάβετ μετά τον θάνατό της,  τα ιδιωτικά της σπίτια θα πάνε στον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος είναι ο επόμενος στη σειρά για τον θρόνο. Μάλιστα, ο πρίγκιπας Κάρολος θα απαλλαγεί, από το φόρο κληρονομιάς που αγγίζει το 40% και επιβάλλεται στον μέσο Βρετανό πολίτη που λαμβάνει κληρονομιά. Αυτό διοτί, χάρη σε μια ειδική συμφωνία που διατηρούν οι μονάρχες με τη βρετανική κυβέρνηση,οι άμεσοι διάδοχοί τους δεν υποχρεούνται να πληρώσουν τον εν λόγω φόρο.

Εκτός από την κληρονομιά του θρόνου, ο πρίγκιπας Κάρολος θα κληρονομήσει σχεδόν όλα τα υπόλοιπα που ανήκουν στη μητέρα του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ