Στις 6 Φεβρουαρίου 2022, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β‘ συμπλήρωσε επτά δεκαετίες ως επικεφαλής της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ένα άνευ προηγουμένου επίτευγμα μακροζωίας για τον θεσμό. Με την αφορμή των εορτασμών του πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας την επόμενη εβδομάδα, παρουσιάζουμε μια σειρά από καλοφτιαγμένες παραγωγές του Netflix με ιστορικό ενδιαφέρον που αφορούν στη ζωή της.

Η Βασίλισσα

Η καριέρα της Έλεν Μίρεν στην υποκριτική είναι τόσο “βασιλική” όσο δεν πάει. Η μεγάλη ηθοποιός παίξει βασίλισσες σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ελισάβετ II πολλές φορές. Το πιο διάσημο παράδειγμα είναι η βιογραφική ταινία του 2006, για την οποία η Mirren κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Η μεγαλειώδης ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ

Αυτό το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ συνδυάζει αρχειακό υλικό και «συνεντεύξεις ειδικών» για να αφηγηθεί τη ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ, παρακολουθώντας την ιστορία της Ελισάβετ από την παιδική ηλικία έως τη μακρά και λαμπρή βασιλεία της.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Μια συγκλονιστική ζωή

Μια άλλη τηλεοπτική ταινία, που περιλαμβάνεται στην κατηγορία «αισθηματικά» του Netflix, επικεντρώνεται στη ζωή του αείμνηστου πρίγκιπα Φιλίππου. Φυσικά, υπάρχουν πολλά στοιχεία για τη Βασίλισσα εκεί μέσα. Ο στενός προσωπικός δεσμός της με τον Φίλιππο είναι σίγουρα γνωστός σε όλους τους θιασώτες της βασιλικής οικογένειας εκεί έξω.

Ο λόγος του Bασιλιά

Μια άλλη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία, το The King’s Speech του 2010, εστιάζει κυρίως στον Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ και πατέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ. Για οποιονδήποτε θαυμαστή της βασιλικής οικογένειας εκεί έξω αλλά και της ιστορίας, είναι σίγουρα μια ιδανική επιλογή. Στην πραγματικότητα, η Ελισάβετ παίζει και στην ταινία, αν και ως παιδί, την οποία υποδύεται η Freya Wilson.

Elizabeth & Margaret: Αγάπη και Πίστη

Αυτό το ντοκιμαντέρ εξετάζει τη σχέση μεταξύ της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και της μικρότερης αδερφής της, Μαργαρίτας. Είναι μια πλευρά του μονάρχη με την οποία ορισμένοι θεατές μπορεί να είναι λιγότερο εξοικειωμένοι – αν και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για όποιον δεν ενδιαφέρεται σοβαρά για τη διαπροσωπική δυναμική της οικογένειας Windsor.

Ο Βασιλικός Οίκος του Ουίνδσορ

Αυτό το ντοκιμαντέρ έχει λίγο ευρύτερο πεδίο αναφοράς από μερικά από τα άλλα έγγραφα αυτής της λίστας. Τα τελευταία 100 χρόνια της βασιλικής οικογένειας αποτυπώνονται σε έξι επεισόδια, με τον δημιουργό να παίρνει κάτι περισσότερο σαν μια ερευνητική θέση.

Το στέμμα

Μια από τις πιο (παραδόξως) αμφιλεγόμενες απεικονίσεις της Βασίλισσας Ελισάβετ που έγιναν ποτέ στον κινηματογράφο, το The Crown αποτελεί ένα από τα κοσμήματα του Netflix. Μια όμορφα φτιαγμένη σειρά που καλύπτει λίγο-πολύ ολόκληρη τη ζωή της Ελισάβετ, το The Crown βρέθηκε στο επίκεντρο μιας χιονοθύελλας δημοσίων σχέσεων την περασμένη σεζόν, με τους κριτικούς να υποστηρίζουν ότι είχε παρεκκλίνει ανησυχητικά από τα ιστορικά γεγονότα.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ