Στις 10 Ιανουαρίου του 2023 ο βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή. Ο 82χρονος απεβίωσε λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας και η οικογένειά του τον αποχαιρέτησε με την εξόδιο ακολουθία να πραγματοποιείται στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η τελευταία κατοικία του στα βασιλικά ανακτόρα στο Τατόι.

Η σύζυγός του, βασίλισσα Άννα Μαρία είναι συγκλονισμένη από την απώλειά του, κι ο πρίγκιπας Παύλος συγκίνησε με τον επικήδειο λόγο του.

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας, απέστειλε μήνυμα στη βρετανική βασιλική οικογένεια για την απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022. Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του δημόσια.

«Είμαι συντετριμμένος από την είδηση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Μέσα στην μακραίωνη θητεία της αποτέλεσε φάρο αξιοπρέπειας και σοβαρότητας για όλον τον κόσμο πέραν της χώρας της και της Κοινοπολιτείας. Ήταν μια φωτισμένη μονάρχης που σε δύσκολες περιόδους κράτησε ενωμένο τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αγαπήθηκε πάρα πολύ και αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη. Έχουμε ζήσει πάρα πολλά μαζί και δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη, την τρυφερότητα και την στήριξη από την ίδια προς εμένα και την οικογένειά μου. Θα μας λείψει πολύ.
Στον Βασιλιά Κάρολο Γ’, εύχομαι ολόψυχα να έχει μια αντίστοιχα καλή πορεία στο θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας
», ανέφερε τότε ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Β’.

Ο Κωνσταντίνος έζησε για πολλά χρόνια στο Hampstead Garden Suburb του Λονδίνου, προτού τελικά επιστρέψει στην Ελλάδα το 2010. Έπειτα από την φυγή του από την Ελλάδα μετά την αποτυχία του κινήματος κατά των συνταγματαρχών το 1967, ο Κωνσταντίνος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της εξορίας του στην Αγγλία, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες!

photos: Getty Images

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ