Ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να βρεθεί ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, παγκοσμίως, το επόμενο διάστημα. Η τελετή στέψης, αν και ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αναμένεται να γίνει στις 3 Ιουνίου 2023, στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου -σχεδόν 70 χρόνια από την ημέρα της στέψης της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ– θα αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της βασιλείας του.  Βάσει των μέχρι τώρα εκτιμήσεων, η τελετή στέψης αναμένεται να είναι πιο λιτή σε σύγκριση με το παρελθόν και θα δούμε πολλές αλλαγές.

Συγκεκριμένα, αντί για τουλάχιστον τέσσερις ώρες που διαρκεί συνήθως η τελετή, ο Κάρολος επιθυμεί να είναι κάτι περισσότερο από μία ώρα. Η λίστα καλεσμένων αναμένεται να περικοπεί από τους 8.000 σε 2.000, με εκατοντάδες ευγενείς και βουλευτές να μένουν εκτός. Ακόμη, γίνονται συζητήσεις για έναν πιο χαλαρό κώδικα ενδυμασίας.

Βασιλιάς Κάρολος

Ορισμένες βασικές τελετουργίες θα διατηρηθούν συμπεριλαμβανομένου του χρίσματος του μονάρχη, ο οποίος θα ορκιστεί ότι είναι ο «υπερασπιστής της πίστης». Η χρυσή άμαξα του 1762, που ανακαινίστηκε με μεγάλα έξοδα για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας, θα είναι και πάλι μέρος της πομπής της στέψης.

Από την άλλη, το έθιμο που ήθελε τον μονάρχη να παρουσιάζεται με ράβδους χρυσού δεν θα τηρηθεί.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ