Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αποτελούν δύο από τα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα της βασιλικής οικογένειας, ενώ τα παιδιά τους, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις έχουν ήδη το δικό τους κοινό.

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ έχουν δημιουργήσει ένα ειδυλλιακό καταφύγιο για τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις στο Άνμερ Χολ και τα παιδιά τους απολαμβάνουν παιχνίδια στον κήπο, βόλτες με σκύλους, ποδηλασία, ζωγραφική και μαγειρική.

Η Κέιτ Μίντλετον φαίνεται να έχει περάσει μια χριστουγεννιάτικη παράδοση που είναι ιδιαίτερα σημαντική. Όταν η πριγκίπισσα πέρασε τα πρώτα της Χριστούγεννα στο Σάντριγχαμ με τη βασίλισσα, αποφάσισε να χαρίσει στη μονάρχη ένα προσωπικό δώρο, το chutney της γιαγιάς της.

Άνμερ Χολ

«Μπορώ να θυμηθώ την πρωτη φορά που ήμουν στο Σάντριγχαμ, τα Χριστούγεννα. Και ανησυχούσα τι να δώσω στη βασίλισσα ως χριστουγεννιάτικο δώρο. Σκεφτόμουν, “Θεέ μου, τι να της δώσω;”», είπε η Κέιτ Μίντλετον σε ένα ντοκιμαντέρ που έγινε προς τιμήν των 90ων γενεθλίων της βασίλισσας.

«Σκέφτηκα τι θα έδινα στους παππούδες μου και σκέφτηκα να της φτιάξω κάτι, που θα μπορούσε να έχει πάει πολύ στραβά. Αλλά αποφάσισα να φτιάξω τη συνταγή της γιαγιάς μου με chutney», είχε αναφέρει η Κέιτ.

Τα παιδιά τους

«Ανησυχούσα ελαφρώς γι’ αυτό, αλλά παρατήρησα την επόμενη μέρα ότι ήταν στο τραπέζι. Νομίζω ότι μια τόσο απλή χειρονομία με πήγε πολύ μακριά και έχω παρατηρήσει ότι από τότε που το έκανε και η βασίλισσα έδειξε τη στοχαστικότητα της, πραγματικά, και τη φροντίδα της προς όλους», συμπλήρωσε η Κέιτ Μίντελτον.

Άνμερ Χολ
Άνμερ Χολ

Η λέξη chutney προέρχεται από την Ινδική λέξη chatni ή catni, που σημαίνει «έντονα καρυκευμένο». Στην ινδική εκδοχή του chutney αναφερόμαστε στην ανάμειξη φρούτων ή λαχανικών με μπαχαρικά, που μαγειρεύονται μαζί για να συνοδεύσουν κύρια γεύματα. Κάθε περιοχή της Ινδίας έχει τη δική της ποικιλία σε chutney, με πιο διαδεδομένα τα chutney από mango και lime.

Τα chutney έχουν ενσωματωθεί στην βρετανική μαγειρική κι από εκεί διαδόθηκαν στη διεθνή κουζίνα, με την διαφορά ότι πλέον οι πρώτες ύλες κάθε περιοχής, γίνονται τα κύρια συστατικά με τα οποία μπορεί να γίνει ένα chutney. Πρόκειται για μια γλυκόξινη μαρμελάδα από φρούτα ή λαχανικά, που σιγομαγειρεύονται με τη συνοδεία ξιδιού και ζάχαρης.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ