Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα πραγαματοποιηθεί το μνημόσυνο για τις 40 μέρες από την απώλεια του βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ ο πρίγκιπας Παύλος και η Μαρί Σαντάλ είναι ήδη στην Αθήνα, και προετοιμάζουν όσα χρειάζονται. Η βασίλισσα Άννα Μαρία έχει επίσης την εποπτεία.

Το πρωτόκολλο θα είναι σχεδόν το ίδιο με την κηδεία, η οποία τελέστηκε στις 16 Ιανουαρίου. Η τελετή θα είναι ιδιωτική και θα υπάρχουν αρχηγοί κρατών, παρά μόνο τα μέλη της βαασιλικής οικογένειας, όπως και οι αδερφές του Σοφία και Ειρήνη και όσοι δεν μπόρεσαν να παραστούν στην κηδεία λόγω περιοριστικών μέτρων.

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος διαθέτει ευρύ κύκλο σε Ελλάδα και εξωτερικό, ωστόσο ο βαφτιστήρας του, πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν θα δώσει το παρών», ανέφερε ο Χρήστος Ζαμπούνης στο «Πρωινό μας».

Βασιλιάς Κωνσταντίνος
Βασιλιάς Κωνσταντίνος & βασίλισσα Άννα Μαρία με τον εγγονό τους
Η βασιλική οιογένεια της Ελλάδας είχε αναφέρει με ανακοίνωση ότι η επιμνημόσυνη δέηση του βασιλιά Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, στις 11:00 πμ. και θα υπάρχει προκαθορισμένος χώρος στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης για τους εκπροσώπους του Τύπου, οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας ή ταυτοτήτων ΕΦΕ και Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Εσωτερικά στο Ναό δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν εκπρόσωπο του Τύπου. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της οικογένειας: «Απαγορεύεται ρητά η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone)».

photos: Ndp

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ