Μία πρωτοβουλία της οποίας είχε ηγηθεί ο πρίγκιπας Χάρι για τρία ολόκληρα χρόνια, έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Το πρόγραμμα HeadFIT είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που σκοπό έχει να προάγει την ψυχική υγεία παρέχει στο στρατιωτικό προσωπικό όλα τα εργαλεία που χρειάζονται, 24 ώρες το 24ωρο, προκειμένου να μπορούν να διαχειριστούν το άγχος της καθημερινότητας.

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος υπηρέτησε στο στρατό για δέκα χρόνια, ανέφερε σχετικά «Το HeadFIT χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια να δημιουργηθεί, και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για όλους όσους ήταν μαζί μας σε αυτό το εγχείρημα. Όλοι που έχουν εργαστεί σε αυτό, για να δημιουργήσουν αυτό που έχουμε σήμερα, πρέπει να είναι απίστευτα περήφανοι και ενθουσιασμένοι για την επίδραση που θα έχει. Πίστευα από παλιά ότι η στρατιωτική κοινότητα θα πρέπει να δείξει το δρόμο και στους υπόλοιπους. Για πολύ καιρό, περιμέναμε πρώτα να ανακύψει ένα πρόβλημα και μετά να το αντιμετωπίσουμε. Το HeadFIT είναι μία προληπτική προσέγγιση της ψυχικής υγείας, η οποία επικεντρώνεται στη δική μας δυναμική να αυξήσουμε την απόδοσή μας, χρησιμοποιώντας δοκιμασμένες τεχνικές του αθλητισμού. Πρόκειται για τη βελτιστοποίηση του εαυτού μας. Αφορά το να γίνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Αφορά στο να έχουμε το πλεονέκτημα, είτε αντιμετωπίζουμε έναν εχθρό είτε απλά προσπαθούμε να ξεπεράσουμε μία δύσκολη κατάσταση».

Το HeadFIT αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εκστρατεία «The Royal Foundation’s Heads Together», το Υπουργείο Άμυνας και το King’s College του Λονδίνου, με κλινικές συμβουλές από τη Δρ. Βανέσα Μούλτον.

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει εργαλεία όπως ασκήσεις αναπνοής, στάση του σώματος και τεχνικές χαλάρωσης, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για όλο το στρατιωτικό προσωπικό, είτε πρόκειται για νεοσύλλεκτους, έμπειρους στρατιωτικούς, βετεράνους, ένστολους ή πολιτικό προσωπικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ