Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και δεκάδες άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες θα παραστούν στην κηδεία της βασίλισσας καθώς προετοιμάζονται για τη «μεγαλύτερη αστυνομική και προστατευτική επιχείρηση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ το Ηνωμένο Βασίλειο».

Μονάρχες και αρχηγοί κρατών από χώρες σε όλο τον κόσμο αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Αββαείο του Γουέστμινστερ για μια τελετή σε μια κλίμακα που σπάνια παρατηρείται τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο κ. Μπάιντεν είπε την Παρασκευή ότι θα είναι παρών, αν και η ημερομηνία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Συνήθως όμως σε αντίστοιχες περιπτώσεις η κηδεία τελείται δέκα μέρες μετά το θάνατο και εν προκειμένω συμπίπτει με την επόμενη Κυριακή, στις 18 Σεπτέμβρη.

Χιλιάδες αστυνομικοί θα είναι σε υπηρεσία καθημερινά στην πρωτεύουσα καθώς πλήθη συγκεντρώνονται στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και στο κοντινό Green Park για να αποτίσουν τα σέβη τους.

Στην μεγαλειώδη τελετή θα παρευρεθεί φυσικά ο βασιλιάς Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο Δούκας της Υόρκης και ο κόμης και η κόμισσα του Γουέσεξ. Τα ξαδέρφια της βασίλισσας πιθανότατα θα είναι εκεί, συμπεριλαμβανομένου του Δούκα του Κεντ, του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας Μιχαήλ του Κεντ, της πριγκίπισσας Αλεξάνδρα και του πρίγκιπα Ρίτσαρντ, δούκα του Γκλόστερ.

Τα εγγόνια της, ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry, ο Peter Philips και η Zara Tindall, η πριγκίπισσα Beatrice και η πριγκίπισσα Eugenie, και η Lady Louise Windsor και ο James, Viscount Severn, θα είναι επίσης παρόντες στην τελετή.

Μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, από χώρες όπως η Ισπανία, το Βέλγιο, η Νορβηγία, η Δανία, η Σουηδία και η Ολλανδία, φέρεται να ταξιδέψουν στο Λονδίνο για την κηδεία επίσης.

Επιπλέον, οι κυρίες σε αναμονή της βασίλισσας και το πλησιέστερο προσωπικό της πιθανότατα θα είναι εκεί. Σημειώνεται ότι η κηδεία της Βασίλισσας αναμένεται να γίνει χωρίς περιορισμούς για τον Covid, σε αντίθεση με την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου στις 17 Απριλίου 2021.

Η λίστα καλεσμένων περιλαμβάνει μέλη βασιλικών οικογενειών από την Ισπανία, την Ολλανδία, το Μονακό, τη Σουηδία, τη Δανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα αλλά και αρχηγούς κρατών. Όλοι τους θα παραστούν πιαθνατότατα στην κηδεία της βασίλισσας για να αποτίσουν τα σέβη τους στον μακροβιότερο μονάρχη στον κόσμο.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ