Ο θάνατος του Πρίγκιπα Φίλιππου και Δούκα του Εδιμβούργου συγκλόνισε πλήθος κόσμου, ενώ το μεγαλύτερο πλήγμα υπέστησαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο Πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο για την κηδεία του παππού του, η οποία θα τελεστεί το Σάββατο 17 Απριλίου, εξέφρασε τα συναισθήματα του με ένα μακροσκελές κείμενο, το οποίο κοινοποίησε στα μέσα και είχε εμφανή συγκινησιακή φόρτιση.

Πρίγκιπας Χάρι

Όσα έγραψε ο Πρίγκιπας Χάρι

«Ο παππούς μου ήταν άντρας με αίσθημα καθήκοντος, τιμή και χιούμορ. Ήταν αυθεντικός, έξυπνος, και με τη γοητεία του κέρδιζε το ενδιαφέρον οποιουδήποτε, αλλά κι επειδή ποτέ δεν ήξερες τι θα πει. Ο κόσμος θα τον θυμάται ως τον πιο μακροχρόνιο σύζυγο μονάρχη, ως έναν διακεκριμένο στρατιώτη, έναν πρίγκιπα κι έναν δούκα. Όμως, για εμένα θα είναι πάντα ο παππούς μου. Ο άρχοντας του μπάρμπεκιου, η ψυχή της παρέας και το πειραχτήρι μέχρι το τέλος. Ήταν ένας βράχος για την Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ, με απαράμιλλη αφοσίωση, δίπλα της για 73 χρόνια, κι ενώ θα μπορούσα να συνεχίσω, ξέρω ότι θα έλεγε σε όλους μας “μπύρα στο χέρι” για να κάνει πρόποση. Με αυτό το σημείωμα, σε ευχαριστώ παππού για τις υπηρεσίες σου, την αφοσίωσή σου στη γιαγιά και για το ότι ήσουν πάντοτε ο εαυτός σου. Θα μας λείψεις πολύ αλλά θα σε θυμόμαστε για πάντα. Το έθνος και ο κόσμος. Η Μέγκαν, ο Άρσι κι εγώ (αλλά και η μελλοντική εγγονή σου) θα έχουμε πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας για εσένα».

Μάλιστα, το εγκάρδιο μήνυμα ολοκληρώθηκε με τς φράσεις «Per Mare», «Per Terram», που σημαίνουν από τη Θάλασσα και τη Γη, στα λατινικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ