Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων και πρώην πρωθυπουργοί της Μεγάλης Βρετανίας όπως ο Γκόρντον Μπράουν, ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο Μπόρις Τζόνσον και η Τερέζα Μέι.

Η επικεφαλής της τελετής, Πένι Μόρντοντ, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα, τα οποία περιλαμβάνουν την εντολή να διαβαστεί η Διακήρυξη στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Μπέλφαστ και να ξεκινήσουν οι χαιρετισμοί με όπλα στο Χάιντ Παρκ στον Πύργο του Λονδίνου το συντομότερο.

Οι παριστάμενοι στην συνέχεια μετακινήθηκαν στην Αίθουσα του Θρόνου, όπου το Συμβούλιο απηύθυνε χαιρετισμό στον νέο βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην σύντομη ομιλία του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ αναφέρθηκε στη μητέρα του.

«Η μητέρα μου έδωσε ένα δια βίου παράδειγμα αγάπης και ανιδιοτελούς υπηρεσίας. Η βασιλεία της μητέρας μου ήταν απαράμιλλη σε όλη της τη διάρκεια, με αφοσίωση. Ακόμη και όταν θρηνούμε, την ευχαριστούμε για αυτή τη ζωή γεμάτη πίστη. Έχω βαθιά επίγνωση αυτής της κληρονομιάς και των σοβαρών καθηκόντων και ευθυνών που μου ανατίθενται τώρα», ήταν μεταξύ άλλων τα πρώτα λόγια, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη σύζυγό του Καμίλα.

Αμέσως μετά το τελετουργικό προέβλεπε ο νέος βασιλιάς να ορκιστεί στην εκκλησία της Αγγλίας και να υπογράψει τον όρκο του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ