Η ξαδέρφη της Kate Middleton και νονά του πρίγκιπα Louis, Lucy Middleton, εργάζεται πάνω σε δικαστική διαμάχη μεταξύ συγγραφέων.

Συγκεκριμένα, η Lucy Middleton εργάζεται πάνω σε μια υπόθεση που έχει ασκηθεί εναντίον ενός από τους συγγραφείς που υπέγραψε στον εργοδότη της, στην εκδοτική εταιρεία Penguin Random House.

Η Lucy εργάζεται ως εκδότης δικηγόρου και εμπλέκεται σε μια διαμάχη με επικεφαλής τη βασιλική ιστορικό Άννα Παστέρνακ, η οποία έχει καταγγείλει λογοκλοπή εναντίον της Λάρα Πρέσκοτ, μιας αμερικανικής μυθιστοριογράφου.

Το bestseller βιβλίο της Λάρα Πρέσκοτ “The Secrets We Keep” αφηγείται την ιστορία της δημοσίευσης του Doctor Zhivago – αλλά η Άννα Παστέρνακ ισχυρίστηκε ότι λογοκρίνει τη δική της δουλειά “Η ανείπωτη ιστορία αγάπης που ενέπνευσε τον γιατρό Zhivago”. Ήταν ο μεγάλος θείος της Άννας, ο βραβευμένος με Νόμπελ μυθιστοριογράφος Μπόρις Παστέρνακ, ο οποίος έγραψε το Doctor Zhivago, το οποίο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία το 1957.

Η Άννα Παστέρνακ έχει δηλώσει στο δικό της βιβλίο ότι αν δεν ήταν η σχέση του Μπόρις με την Όλγα Φρίντενμπεργκ – τον ξάδερφό του, τον εραστή, τη μούσα και τη γυναίκα στην οποία βασίστηκε ο χαρακτήρας της Λάρα Πρέσκοτ – ότι ο Doctor Zhivago δεν θα είχε ποτέ ολοκληρωθεί ή δημοσιευτεί.

Μάλιστα, κατηγόρησε την Penguin Random House για τακτικές «δικαστικών διαφορών» και «εκφοβισμού». «Πάντα ένιωθα ότι η Λάρα Πρέσκοτ και η Penguin Random House προσπαθούσαν να με εξαναγκάσουν από αυτήν τη διαμάχη με εκφοβισμό με δικαστικές διαφορές και με άσκοπη αύξηση του κόστους», είπε στην Daily Mail.

«Η Penguin μπήκε και χρησιμοποίησε την εταιρική της δύναμη για να προσπαθήσει να με κάνει να υποταχθώ. Σίγουρα οι μέρες του μεγάλου εταιρικού εκφοβισμού που απειλούν την οικονομική τους δύναμη έχουν τελειώσει;», συμπλήρωσε η Άννα Παστέρνακ.

Η Sinead Martin, Νομική Διευθύντρια του Ομίλου για το Penguin Random House UK, δήλωσε: «Η κα Πάστερνακ εκλέχθηκε να ασκήσει δίκη, έχοντας πλήρη γνώση ότι θα υπερασπιστούν την Λάρα Πρέσκοτ και τον εκδότη της, οι οποίοι θεωρούν ότι ο ισχυρισμός είναι αβάσιμος. Στο Penguin Random House UK, έχουμε μια μακρά και περήφανη ιστορία υποστήριξης των συγγραφέων μας έναντι αβάσιμων ισχυρισμών και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ