Τελέστηκε σήμερα η επίσημη προκήρυξη του βασιλιά ως απόλυτου μονάρχη παρουσία του ειδικού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένων των πρωθυπουργών του παρελθόντος, που παρακολουθούσαν όρθιοι καθώς ο βασιλιάς προέβη στη δήλωσή του ως νέος μονάρχης του έθνους.

Στην ομιλία του, η Αυτού Μεγαλειότητα ορκίστηκε να ακολουθήσει το «εμπνευσμένο παράδειγμα» της μητέρας του Ελισάβετ Β’ στην εκπλήρωση των καθηκόντων του ως αρχηγού κράτους.

Βρισκόμενος ενώπιον του βασιλικού θρόνου στην Αίθουσα του Θρόνου του παλατιού, ο Βασιλιάς μίλησε για την «ανεπανόρθωτη απώλεια» για τον ίδιο, την οικογένειά του, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κοινοπολιτεία και ολόκληρο τον κόσμο που αντιπροσωπεύεται από τον θάνατο της μητέρας του.

«Είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά για μένα να γνωρίζω τη συμπάθεια που εξέφρασαν τόσοι πολλοί προς εμένα, την αδερφή και τους αδελφούς μου», είπε.

Η δήλωση του βασιλιά δημοσιεύεται και διακηρύσσεται παραδοσιακά από το Friary Court of St James Palace. Στη συνέχεια ακούγεται το «God Save the King», που σηματοδοτεί τον ήχο των σαλπίγγων και των κανόνων των χαιρετισμών των όπλων.

Οι εικόνες από τον προαύλιο χώρο του παλατιού είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ