Παρά τη θλίψη του του πρόσφατου θανάτου του συζύγου της, η Βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε ένα ευγενικό μήνυμα υποστήριξης στους ανθρώπους του Αγίου Βικεντίου και των Γρεναδίνων την Τετάρτη.

Το μήνυμα έρχεται μετά από μία σειρά εκρήξεων του ηφαιστείου La Soufriere του έθνους της Καραϊβικής.

«Είμαι λυπημένη για την καταστροφή και τις μεγάλες διαταραχές που προκλήθηκαν από τις ηφαιστειακές εκρήξεις τις τελευταίες ημέρες, και οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους και τις οικογένειες που έχουν αφήσει τα σπίτια τους, και των οποίων οι πόροι έχουν επηρεαστεί. Στέλνω τις ευχαριστίες μου στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και σε όλους όσους εμπλέκονται στην προσπάθεια ανακούφισης. Οι προσευχές μου θα παραμείνουν στον λαό του Αγίου Βικεντίου και των Γρεναδίνων σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή», ανέφερε η Βασίλισσα Ελισάβετ, λίγες μόνο ημέρες μετά τον θάνατο του πολυαγαπημένου της συζύγου.

Για πόσο καιρό θα φοράει τα μαύρα ρούχα η Βασίλισσα Ελισάβετ;

Βασίλισσα Ελισάβετ

 

Υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο σε ό, τι πρέπει να φορέσει η βασιλική οικογένεια, με τα μέλη της οικογένειας να ντύνονται με μαύρα ή σκούρα χρώματα για μια παρατεταμένη περίοδο πένθους. Μετά τις οκτώ θα υπάρξει μια επιπλέον περίοδος βασιλικού πένθους 30 ημερών. Αυτοί οι κανόνες λαμβάνονται πολύ σοβαρά από ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια, σύμφωνα με τον Matthew Storey, επιμελητή στο Historic Royal Palace

Mάλιστα, δήλωσε στην Telegraph: «Το φόρεμα πένθους αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής βασιλικής κουλτούρας για αιώνες, αλλά έφτασε στο αποκορύφωμά του τον 19ο αιώνα με την επιρροή της βασίλισσας Βικτώριας, η οποία έθεσε ένα πρότυπο για να ακολουθήσει η υπόλοιπη κοινωνία. Οι χήρες υποχρεώθηκαν να φορούν μαύρο, είτε λευκό είτε μωβ, για τουλάχιστον τρία χρόνια πριν μπορέσουν να επιστρέψουν σε πολύχρωμα ρούχα».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ