Στην Κύπρο βρίσκεται η Πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας, Kholoud Bin Abdulaziz Al Saud!

Η Πριγκίπισσα κατά την παραμονή της στο νησί και συγκεκριμένα στη πόλη του Ζήνωνα, επισκέφθηκε το γνωστό μουσείο της Λάρνακας “Μουσείο Πιερίδη” για ξενάγηση από τον ιδιοκτήτη του Ιδρύματος, Δρ. Δημήτριο Πιερίδη. Αφότου ολοκλήρωσαν την ξενάγηση, θέλησαν να απαθανατίσουν την στιγμή και να ποζάρουν μαζί για μια αναμνηστική φωτογραφία.

Ο επίσημος λογαριασμός που διατηρεί το μουσείο στο Instagram, αποκάλυψε το γεγονός με στιγμιότυπα, ενώ εναπόθεσαν στη λεζάντα τις ευχαριστίες τους για την ξεχωριστή επίσκεψη της βασιλικής προσωπικότητας.

Δείτε την ανάρτηση:

“Το Μουσείο Πιερίδη είναι το παλαιότερο ιδιωτικό μουσείο στην Κύπρο και στεγάζεται στο προγονικό σπίτι της οικογένειας Πιερίδη, ένα κτήριο αποικιακού χαρακτήρα, που χτίστηκε το 1815.
Η συλλογή του Μουσείου συγκροτήθηκε από την οικογένεια Πιερίδη και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά αντικείμενα πολιτισμού του νησιού. Καταγράφει την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Κύπρου στην πορεία χιλιάδων ετών.
Τα αντικείμενα που εκτίθενται χρονολογούνται από το 4000 π.Χ. έως τον 15ο αιώνα μ.Χ. και αποτελούν σημαντική μαρτυρία του μακρόχρονου πολιτισμού που άκμασε στην Κύπρο. Μεταξύ των αντικειμένων της συλλογής περιλαμβάνονται το κόκκινο γυαλισμένο σκεύος από την Πρώϊμη Εποχή του Χαλκού, ρωμαϊκά γυάλινα σκεύη και μεσαιωνικά κεραμικά πιάτα. Ο επισκέπτης μπορεί επίσης να δει στην αυλή του Μουσείου συλλογή σύγχρονων ελληνικών και κυπριακών γλυπτών”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ