Ιδιωτικά με τα πιο στενά μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, έγινε η ταφή της βασίλισσας Ελισάβετ, αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Η σορός της μονάρχη τοποθετήθηκε στο μνημείο του βασιλιά Γεώργιου ΣΤ΄ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, δίπλα στο σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, στον πατέρα της, βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’, στη μητέρα της και την αδερφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Μετά την κηδεία της, τοποθετήθηκε επάνω στο μνημείο μία νέα πλάκα στην οποία προστέθηκαν τα ονόματα της βασίλισσας Ελισάβετ, του πρίγκιπα Φίλιππου με τις ημερομηνίες της γέννησης και του θανάτου τους.

Στην πέτρα πλέον αναγράφονται τα ονόματα: «Γεώργιος VI 1895-1952», «Ελισάβετ 1900-2002». «Ελισάβετ II 1926-2022» και «Φίλιππος 1921-2021».

Το όνομα της πριγκίπισσας Μαργαρίτας δεν αναγράφεται καθώς οι στάχτες της είναι μέσα στον τοίχο του μνημείου. Πριν η βασίλισσα αναπαυτεί στην τελευταία της κατοικία, είχε μεταφερθεί η σορός του πρίγκιπα Φιλίππου που μέχρι τότε βρισκόταν στο βασιλικό θόλο, για να είναι αιώνια πια μαζί.

Το Κάστρο του Windsor θα παραμείνει κλειστό για το κοινό και θα ανοίξει ξανά στις 29 Σεπτεμβρίου.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ