Δείτε την εκπληκτική τραπεζαρία της βασίλισσας Ελισάβετ και του Πρίγκιπα Φίλιππου

Δείτε την εκπληκτική τραπεζαρία της βασίλισσας Ελισάβετ και του Πρίγκιπα Φίλιππου

κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ και του Πρίγκιπα Φίλιππου στο Παλάτι του Μπάκιγκχαμ είναι η κύρια βασιλική κατοικία

Η κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ και του Πρίγκιπα Φίλιππου στο Παλάτι του Μπάκιγκχαμ είναι η κύρια βασιλική κατοικία από τότε που η βασίλισσα Βικτώρια αποφάσισε να ανακαινίσει το μέχρι τότε άδειο ακίνητο το 1837. Από τότε, έχουν κυκλοφορήσει διάφορες φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού με την άδεια του Παλατιού, συμπεριλαμβανομένου και του διάσημου Κίτρινου Σαλονιού.

Δείτε την εκπληκτική τραπεζαρία της βασίλισσας Ελισάβετ και του Πρίγκιπα Φίλιππου

Το Κίτρινο Σαλόνι είναι διακοσμημένο με μπεζ και πράσινη ταπετσαρία του 19ο αιώνα, η οποία τοποθετήθηκε λίγο μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το δάπεδο έχει πράσινα και ροζ φλοράλ χαλιά ενώ τα ψηλά παράθυρα είναι ντυμένα με μεταξωτές κίτρινες κουρτίνες και χρυσές πιάστρες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ιδρύματος «Royal Collection», πολλά από τα αντικείμενα που βρίσκονται στο χώρο προέρχονταν από το Brighton Pavilion, συμπεριλαμβανομένου και του τζακιού που φτιάχτηκε για το Saloon στο Μπράιτον το 1822 και τοποθετήθηκε στο Παλάτι του Μπάκιγκχαμ το 1855. Δίπλα από το τζάκι υπάρχουν δύο τραπέζια κινέζικου στυλ ενώ πάνω από το τζάκι βρίσκεται ένας μεγαλοπρεπής καθρέφτης με χρυσό πλαίσιο.

Στη μέση του δωματίου υπάρχει ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι πλαισιωμένο από χρυσές καρέκλες με φούξια ροζ ταπετσαρία ενώ ακριβώς από πάνω υπάρχει ένας μεγάλος κρεμαστός πολυέλαιος.

Σήμερα, το δωμάτιο χρησιμοποιείται συχνά από την Αυτού Μεγαλειότητα τη βασίλισσα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας για φωτογραφίες.

Συνολικά, το σπίτι διαθέτει 775 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 19 κρατικών δωματίων, 52 υπνοδωματίων για τη βασιλική οικογένεια και τους επισκέπτες τους, 78 μπάνια και 188 υπνοδωματίων για το προσωπικό. Το Παλάτι ανοίγει συνήθως τις πύλες του για το κοινό αλλά φέτος, λόγω τις πανδημίας του κορονοιού, άνοιξε μόνο η πτέρυγα «Royal Mews».