Η βρετανική εφημερίδα «The Sunday Times» αναφέρει, προς έκπληξη πολλών, ότι μία συνάντηση μεταξύ του πρίγκιπα Χάρι και της υπόλοιπης βρετανικής βασιλικής οικογένειας είναι ενδεχόμενη εν όψει της στέψης του Καρόλου Γ’ τον Μάιο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντάσεις μετά τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του πρίγκιπα, με τίτλο «Ρεζέρβα», όπου κοινοποιεί στα μάτια δισεκατομμυρίων ανθρώπων τα δεινά της ζωής του στα βρετανικά ανάκτορα.

«Όλα τα μέρη θα χρειαστεί να δείξουν ευελιξία, αλλά αυτό είναι δυνατό, διορθώνεται» αναφέρει μια πηγή από το περιβάλλον του βασιλιά και του Χάρι, την οποία επικαλείται η κυριακάτικη εφημερίδα, εγείροντας την πιθανότητα μιας συνάντησης μεταξύ του Χάρι, του πατέρα του, Καρόλου και του αδελφού του Ουίλιαμ πριν από τη στέψη στις 6 Μαΐου.

Το βιβλίο του Χάρι, με τίτλο «Ρεζέρβα» (Spare) γνωρίζει εκτόξευση πωλήσεων, που ξεπέρασαν το 1,4 εκατομμύριο αντίτυπα κατά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της αγγλόφωνης έκδοσης. Το βιβλίο κυκλοφόρησε την Τρίτη, τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και τέσσερις μήνες πριν από τη στέψη του Καρόλου Γ. Ως επί το πλείστον αποτελεί σε μεγάλο μέρος του ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών του Δούκα του Σάσσεξ με πρόσωπα της οικογενείας του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου και της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνα δεν αφήνει κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στο απυρόβλητο, ιδιαίτερα τον αδερφό του, τον οποίο περιγράφει ως «τον μεγαλύτερο εχθρό» του.

Επισήμως, το παλάτι του Μπάκιγχαμ τηρεί σιγή ισχύος μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, με τον Τύπο να κάνει λόγο για τη δυσαρέσκεια των Ουίνδσορ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται οι Times: «Πρέπει να το αφήσουν πίσω τους και να το τακτοποιήσουν μέχρι τον Απρίλιο. Ο βασιλιάς πρέπει να έχει καθαρό το δρόμο πριν από τη στέψη».

Σε άλλο σημείο η εφημερίδα επικαλείται μία ακόμη πηγή που σημειώνει ότι: «Ο Χάρι και η Μέγκαν πρέπει να προσκληθούν στη στέψη ώστε η οικογενειακή διαμάχη να μην γίνει “περισπασμός” που θα επισκιάσει την τελετή».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ