Γράφει η Ilona Garamvolgyi

To contouring είναι αναμφίβολα μια μέθοδος στο μακιγιάζ που μπορεί να αναδείξει ακόμη περισσότερο το πρόσωπό μας, να καλύψει “αδυναμίες” και να τονώσει τα δυνατά σημεία μας. Πλέον, αυτή η τεχνική έχει γίνει must πριν από κάθε all day έξοδο μας, αφού αποτελεί το step που θα καθορίσει εντελώς το τελικό αποτέλεσμα.

Η σκιά είναι η εναλλαγή του σκούρου και του ανοιχτού, του λαμπερού και του ματ, του φωτός και της σκιάς. Είναι ένα είδος ψευδαίσθησης: με τη βοήθειά της, προσπαθούμε να βελτιώσουμε το σχήμα του προσώπου και των χαρακτηριστικών, για αυτό και αποκαλείται “πλαστικός χειρουργός”. Η σκίαση μπορεί να γίνει με κονσίλερ ή πούδρα. Με τις ανοιχτές αποχρώσεις τονίζουμε, ενώ με τις σκούρες βαθαίνουμε τα διάφορα σημεία του προσώπου.

Σίγουρα είναι πολλές είναι οι απορίες που μπορεί να δημιουργηθούν την ώρα που προσπαθείς να πετύχεις την “απόλυτη” φωτοσκίαση, αφού δεν το θες να είναι ψεύτικο, αλλά ούτε και απαρατήρητο.

Εδώ…σου παραθέτω μερικά “μυστικά” που μπορούν να σε βγάλουν από την “δύσκολη” θέση και να σε κάνουν να λάμψεις στην επόμενη εμφάνιση σου. Ποια είναι αυτά; Πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωσε τα tips που θα αποτελούν τον…άσο στο μανίκι σου όσον αφορά το μακιγιάζ.

Πως μπορούμε να πετύχουμε την ανοιχτή σκίαση;

Αν βάλετε ανοιχτά χρώματα κάτω από τα μάτια, θα τα τονίσετε. Αν βάλετε πιο ανοιχτό χρώμα στην εσωτερική γωνία του ματιού, τα μάτια σας θα φαίνονται πιο αραιά. Αν χρησιμοποιείτε σκιά σε ανοιχτά χρώματα κάτω από τόξο του φρυδιού, οπτικά θα μεγαλώσουν τα βλέφαρα.

Πως μπορούμε να πετύχουμε την σκούρα σκίαση;

Αν σκιάσετε με πιο σκούρο χρώμα κάτω από τα ζυγωματικά, το πρόσωπο θα φαίνεται πιο λεπτό. Αν σκιάσετε την περιοχή πάνω από τους κροτάφους, το μέτωπο θα φαίνεται πιο στενό. Αν θέλετε να κάνετε το πιγούνι σας να φαίνεται πιο μικρό, πρέπει να το σκιάσετε με σκούρο χρώμα.

Σκιάζοντας τις δυο πλευρές της μύτης, θα έχετε οπτικό αποτέλεσμα πιο στενής μύτης και αν σκιάσετε την άκρη της μύτης θα την κάνετε να φαίνεται πιο κοντή. Για πιο έντονο αποτέλεσμα, μπορείτε να φωτίσετε τη μύτη.

Αν θέλετε να καλύψετε το προγούλι στο κάτω μέρος του πιγουνιού, κι αυτό γίνεται με σκούρα σκίαση. Στο πρόσωπο της Λουσία χρησιμοποίησα έντονα σκούρα και ανοιχτά χρώματα για να διακρίνεται η διαφορά.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί ακόμα περισσότερα “Ilona’s Beauty Stories”…έρχονται!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ