Είναι τα προϊόντα της INGLOT “cruelty-free” και “vegan”;

Η αγαπημένη εταιρεία καλλυντικών που εμπιστεύονται εκατομμύρια γυναίκες καθημερινά δίνει απαντήσεις

Λίγο ή πολύ όλες οι γυναίκες προσέχουν την εμφάνιση τους και φυσικά θέλουν να νιώθουν όμορφες και ελκυστικές. Εκτός από τα ρούχα και τα αξεσουάρ, αυτό που είναι πολύ σημαντικό να προσέχει μία γυναίκα είναι το πρόσωπό της! Είναι ένα από τα μέρη του σώματός μας που βοηθά να σχηματιστεί η πρώτη εντύπωση. Σε οποιαδήποτε ηλικία και να βρίσκεται μία γυναίκα, το πρόσωπο και η επιδερμίδα της δεν παύει να έχει ανάγκες. Από ενυδατικές κρέμες μέχρι και προϊόντα μακιγιάζ, μία γυναίκα πολύ συχνά θέλει να αναδεικνύει την πιο ωραία πλευρά του εαυτούς της.

Η εταιρεία προϊόντων ομορφιάς Inglot για πάνω από 35 χρόνια φροντίζει να παρέχει σε εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο τα προϊόντα που χρειάζονται για να αποδίδουν στις ανάγκες τους. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερος κόσμος ευαισθητοποιείται και ενημερώνεται σχετικά με την κακοποίηση που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα ζώα σε δοκιμές προϊόντων. Το ερώτημα που απασχολεί χιλιάδες γυναίκες σήμερα είναι, αν η Inglot είναι “cruelty-free” ή “vegan”.

Η ίδια η εταιρεία επιβεβαίωσε τους καταναλωτές της ότι δεν εξετάζουν τα προϊόντα τους σε ζώα, αλλά ούτε αφήνουν κάποιον τρίτο να τα δοκιμάζει εκ μέρους της εταιρείας. Όχι μόνο τα προϊόντα τους είναι “cruelty-free” ή “vegan”, αλλά ούτε οι προμηθευτές τους δοκιμάζουν σε ζώα και δεν επιτρέπουν τα προϊόντα τους να έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, όταν απαιτείται από το νόμο. Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι τα προϊόντα της εταιρείας Inglot δεν πωλούνται σε καταστήματα στην ηπειρωτική Κίνα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα που μπορεί να απαιτούνται δοκιμές σε ζώα.

Συγκεκριμένα η πολιτική τους αναφέρει τα εξής:

«Τα προϊόντα μας είναι “cruelty-free”, ούτε τα προϊόντα ούτε τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή δοκιμάστηκαν σε ζώα. Κανένα από τα προϊόντα ή τα συστατικά που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν στα καλλυντικά μας δεν δοκιμάζεται σε ζώα από τους προμηθευτές μας. Εκτιμούμε τη συνείδησή σας σχετικά με την κατάσταση χωρίς προϊόντα cruelty-free των προϊόντων INGLOT. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι τα προϊόντα INGLOT δεν δοκιμάζονται σε ζώα σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1223/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 30ής Νοεμβρίου 2009, για τα καλλυντικά προϊόντα *.

Το INGLOT είναι επίσης πιστοποιημένο με GMP (Good Manufacture Practices) που εξασφαλίζει τις καλύτερες συνθήκες παραγωγής καθώς και την υψηλότερη δυνατή ποιότητα των συστατικών και το τελικό προϊόν. Επισυνάψτε πιστοποιητικό της TÜV Rheinland Polska που επιβεβαιώνει ότι τα προϊόντα INGLOT δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Ο κανονισμός απαγορεύει τη διενέργεια δοκιμών σε ζώα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για:

τελικά προϊόντα, συστατικά ή συνδυασμούς συστατικών.

Ο κανονισμός απαγορεύει επίσης τη διάθεση στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης: προϊόντων όπου το τελικό σκεύασμα αποτέλεσε αντικείμενο δοκιμών σε ζώα · προϊόντα που περιέχουν συστατικά ή συνδυασμούς συστατικών που έχουν αποτελέσει αντικείμενο δοκιμών σε ζώα. Η πολιτική μας είναι να ελέγξουμε κάθε συστατικό καλλυντικών εάν έχει δοκιμαστεί σε ζώα, προτού το εισαγάγουμε στις συνταγές μας. Σε περίπτωση που μάθαμε ότι διεξάγονται τέτοιες δοκιμές ή εάν ο προμηθευτής αρνείται να επιβεβαιώσει ότι δεν θα δοκιμάσει αυτές τις ουσίες σε ζώα, δεν θα αγοράζαμε τέτοια συστατικά.

Τα καλλυντικά μας δεν κατασκευάζονται ούτε πωλούνται στην ηπειρωτική Κίνα ή οπουδήποτε αλλού όπου οι δοκιμές σε ζώα σε καλλυντικά προϊόντα είναι υποχρεωτικές».