Τα προϊόντα μακιγιάζ είναι εξίσου σημαντικά όσο το skincare, στην καταπολέμηση της ξηρότητας, καθώς τα εφαρμόζεις καθημερινά στο πρόσωπό σου. Το σημαντικό είναι να αναγνωρίσεις τις συνθέσεις που δεν επιδεινώνουν το πρόβλημα. Για τις ξηρές επιδερμίδες, οι δερματολόγοι προτείνουν ενυδατικά συστατικά που προστατεύουν και θρέφουν το δέρμα όπως το υαλουρονικό οξύ. Παρακάτω μπορείτε να βρείς τα συστατικά που σίγουρα δεν πρέπει να περιέχουν τα προϊόντα σου.

Αλκοόλ
Εμφανίζεται στα προϊόντα σου με τις εξής ονομασίες: SD Alcohol, Denatured Alcohol ή Isopropyl Alcohol. Συνήθως το βρίσκεις σε προϊόντα που στεγνώνουν γρήγορα ή έχουν έντονο ματ τελείωμα.

Άρωμα
Μπορεί τα αρώματα να προσφέρουν ωραία μυρωδιά στα προϊόντα σου, όμως ακόμη και τα φυσικά αρώματα, μπορεί να ερεθίσουν την ευαίσθητη, ξηρή επιδερμίδα. Απέφυγε τα αρώματα οποιοδήποτε τύπο δέρματος και αν έχεις καθώς μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και έκζεμα.

Γλυκολικό οξύ
Θα το βρεις στα προϊόντα σου σαν Glycolic Acid και είναι ένα χημικό απολεπιστικό που συνήθως χρησιμοποιείται για να καθαρίσει τα μαύρα στίγματα και τους φραγμένους πόρους. Αν υποφέρεις από ξηρότητα καλό είναι να το αποφεύγεις στα προϊόντα του μακιγιάζ σου.

Σαλικυλικό οξύ
Βρίσκεται στα προϊόντα skincare που είναι ειδικά για λιπαρά ή ακνεϊκά δέρματα. Απόφυγε το καθώς μπορεί να δημιουργήσει περισσότερη ξηρότητα στο δέρμα σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ