Πολλές και πολλοί από εμάς άρχισαν να παρατηρούν τις πρώτες ρυτίδες έκφρασης στο πρόσωπό τους!

Οι παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων έκφρασης δεν είναι λίγοι, αφού όταν ταλαιπωρούμε το δέρμα μας, τότε γίνεται πιο ευάλωτο και οδηγεί στην πρόωρη δημιουργία “γραμμών”.

Μην ανησυχείτε όμως, γιατί υπάρχει τρόπος να καθυστερήσουμε την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων χωρίς νυστέρι και ακριβές κρέμες προσώπου.

Ψάξαμε και βρήκαμε απλούς και εύκολους τρόπους, ώστε να καθυστερήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις γραμμούλες, που ετοιμάζονται να κάνουν την εμφάνισή τους στη επιδερμίδα μας, κατά τα πρώτα -άντα.

  • Αντηλιακή Κρέμα

Πρώτο και κυριότερο, θα πρέπει να εντάξετε στην καθημερινότητα μας την αντηλιακή κρέμα. Η χρήση αντηλιακής κρέμας και η μη υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι από τα πιο σημαντικά βήματα για να προλάβετε τα σημάδια γήρανσης. Με το να αποφεύγετε να βάζετε αντηλιακή κρέμα κινδυνεύετε να καταστρέψετε την ελαστίνη και το κολλαγόνο που παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην ελαστικότητα της επιδερμίδας.

  • Αντιγηραντική φροντίδα

Δεύτερο σημαντικό, είναι να αρχίσετε να εμπλουτίζετε την καθημερινή φροντίδα του προσώπου σας με αντιγηραντικές κρέμες. Προσοχή όμως στην επιλογή των ανάλογων κρεμών αφού θα πρέπει να αναζητάτε κρέμες που θα περιέχουν συγκεκριμένα συστατικά όπως για παράδειγμα βιταμίνη Α, ρετινόλη, συνένζυμο Q-10, κολλαγόνο κτλ, που απευθύνονται ειδικά για την συγκεκριμένη θεραπεία.

  • Βάλτε το νερό στη ζωή σας

Το νερό βοηθά στην ενυδάτωση και ελαστικότητα των κυττάρων του δέρματος εκ των έσω με αποτέλεσμα να μην αφήνει περιθώρια στο δέρμα σας να σχηματίζει ρυτίδες. Δεν είναι τυχαίο που διάφορες celebrities όταν ερωτώνται για το μυστικό της λαμπερής τους επιδερμίδας αυτές απαντούν την κατανάλωση άφθονης ποσότητας νερού.

  • Ενυδατώστε το πρόσωπό σας

Τα άτομα με λιπαρό τύπο επιδερμίδας δε σχηματίζουν σημάδια γήρανσης μέχρι να υποχωρήσει η λιπαρότητα από το πρόσωπο τους. Αυτό σημαίνει ότι σε τύπου ξηρές επιδερμίδες που υστερούν στην ενυδάτωση, μια καλή ενυδατική που θα κρατά το πρόσωπο ενυδατωμένο. Αυτό είναι το ιδανικότερο για την αποφυγή της αφυδάτωσης του προσώπου και κατ’ επέκταση της δημιουργίας ρυτίδων.

  • Πείτε ‘ναι’ στο ντεμακιγιάζ

Το μακιγιάζ κατά την διάρκεια της ημέρας που είναι στο πρόσωπο μας έχει συλλέξει ρύπους, καυσαέρια, μικρόβια κτλ. Mε το να αποφεύγουμε να αφαιρούμε το μακιγιάζ ή να το αφαιρούμε επιπόλαια και όχι σε βάθος θα έχει ως συνέπεια την εισδοχή των όλων προϊόντων μακιγιάζ στην επιφάνεια της επιδερμίδας καταστρέφοντας έτσι το κολλαγόνο, και την ελαστίνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ