Σε αυτή την περίοδο, που η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει έντονα σε λίγες μόνο μέρες, η έννοια της προσοχής σε κάθε μας κίνηση έχει αποκτήσει μοναδική σημασία. Το γεγονός ότι είμαστε συνεχώς μέσα στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι το δέρμα μας προστατεύεται. Φυσικά δεν είμαστε εκτεθειμένοι σε πολλές από τις συνηθισμένες περιβαλλοντικές επιθέσεις, όπως ηλιακή ακτινοβολία και ρύπανση, αλλά υπάρχουν άλλες επιπτώσεις στο δέρμα μας. Κυρίως από την ξηρή ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τα συστήματα θέρμανσης και τους εσωτερικούς ρύπους, ειδικά από την χρήση της κουζίνας .
Την μεγαλύτερη επίδραση στο δέρμα μας όμως την έχει το στρες που δημιουργείται από το αίσθημα του περιορισμού. Το συγκεκριμένο στρες μετρήθηκε σε μελέτη που διεξήχθη το 2018 από την JAXA (Japan Aerospace Exploitation Agency) σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα της Shiseido, σε 23 άτομα που είχαν τεθεί σε καραντίνα για 15 ημέρες. Κατά τη διάρκεια του πειράματος, το στρες ήταν σε υψηλότερα επίπεδα από το συνηθισμένο με ορατές επιδράσεις στο δέρμα, όπως μειωμένη λειτουργία του προστατευτικού ιστού, αυξημένη παραγωγή σμήγματος και αυξημένα σημάδια φλεγμονής. Κατά συνέπεια, η επιδερμίδα είχε πρόβλημα να συγκρατήσει την υγρασία με αποτέλεσμα να δείχνει αφυδατωμένη. Ήταν περισσότερο εύθραυστη καθιστώντας την ιδιαίτερα ευαίσθητη στην περίσσια έκκριση σμήγματος. Επιπλέον, καθώς οι μύες του προσώπου ήταν πιο σφιγμένοι, έτσι και οι εκφράσεις του προσώπου, κυρίως το γέλιο, έγιναν πιο ασύμμετρες.

Για όσους από εμάς, που θέλουμε να αξιοποιήσουμε τον επιπλέον ελεύθερο χρόνο που έχουμε στο σπίτι, η περιποίηση της επιδερμίδας είναι η ιδανική πρόταση. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η φροντίδα του εαυτού μας θα αποτελέσει σίγουρα μια μεγάλη πηγή ευεξίας, ηρεμίας και χαράς για όλους μας.

ENTΑΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Όταν κυκλοφορούμε στην πόλη, το δέρμα εκτίθεται σε περιβαλλοντικούς ρύπους. Μέσα στο σπίτι, το δέρμα αντιμετωπίζει εσωτερ ικούς ρύπους, ειδικά όταν μαγειρεύουμε συχνά. Ο χρόνος που περνάμε στην κουζίνα εκθέτει το δέρμα μας σε πτητικά σωματίδια που οξειδώνουν τον ιστό και αυξάνουν το επίπεδο φλεγμονής του δέρματος. Επιπλέον, δύο κινέζικες μελέτες έδειξαν ότι ορισμένα σωματίδια που προέρχονται από την κουζίνα αυξάνουν τα σημάδια γήρανσης του δέρματος, συγκεκριμένα τις ρυτίδες και τις σκούρες κηλίδες. Ο εντατικός καθαρισμός είναι ζωτικής σημασίας, με σκοπό να εξαλειφθούν πλήρως όλα αυτά τα σωματίδια αλλά και οι υπόλοιποι βλαβεροί ρύποι.

STEP BY STEP

Ξεκινήστε σωστά την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης το πρωί, επιλέγοντας το αγαπημένο σας προϊόν καθαρισμού και δημιουργήστε τις ιδανικές συνθήκες για διαχρονική ομορφιά, ενισχύοντας έτσι την πρώτη γραμμή άμυνας. Το Extra Rich Cleansing Milk με μεταλλικό νερό από την πηγή Kirishima, απομακρύνει τους ρύπους και το περίσσιο σμήγμα από την επιδερμίδα, ενώ συγχρόνως την διατηρεί ενυδατωμένη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Extra Rich Cleansing Milk, Shiseido.

 

 

Πολλά περισσότερα από ένα απλό προϊόν καθαρισμού, το Complete Cleansing Microfoam απομακρύνει τους ρύπους και το μακιγιάζ, ενώ συγχρόνως ενυδατώνει και λειαίνει την υφή της επιδερμίδας.

 

Complete Cleansing Microfoam, Shiseido.


TO ΣΤΡΕΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ, ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ

Δεν είναι μυστικό ότι γενικότερα το στρες αλλά και πιο συγκεκριμένα το στρες της απομόνωσης, έχει ισχυρό αντίκτυπο στο δέρμα, όπως μελετήθηκε για περισσότερα από 30 χρόνια από τον Dr Hosoi, Shiseido Senior Scientist. Η συγκεκριμένη μελέτη έδειξε ότι το άγχος επιβραδύνει την αποκατάσταση της λειτουργίας φραγμού, προκαλεί πτώση των κερατινοκυττάρων του δέρματος μειώνοντας έτσι την ανανέωσή του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικές φθορές στο αμυντικό σύστημα του δέρματος. Με λίγα λόγια προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε το δέρμα σας.

STEP BY STEP
Προσθέστε έναν εξειδικευμένο ορό μετά τον καθαρισμό και πριν την ενυδάτωση για να ενισχύσετε τη φυσική άμυνα του δέρματος. Το ενισχυμένο Ultimune Power Infusing Concentrate με περισσότερα από 150 βραβεία παγκοσμίως και 39 πατέντες ευρεσιτεχνίας, ενισχύει το αμυντικό σύστημα του δέρματος και ενδυναμώνει την επιδερμίδα ενάντια στο στρες.

 

Ultimune Power Infusing Concentrate, Shiseido.

 

 

Συνεχίστε με το ενυδατικό σας προϊόν περιποίησης. Η Εssential Energy, κρέμα ενυδάτωσης πλούσια σε υαλουρονικό οξύ, αντισταθμίζει την απώλεια υγρασίας που προκαλούν οι αλλαγές στη λειτουργία φραγμού του δέρματος.

Εssential Energy Day Cream SPF 20, Shiseido.

TO ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ

Αυτές τις μέρες δυστυχώς δεν μπορούμε να παρέχουμε στην επιδερμίδα μας τον καθαρό αέρα που έχει ανάγκη. Η έλλειψη του σημαίνει ότι το δέρμα δυσκολεύεται να μείνει οξυγονωμένο και φωτεινό. Ειδικά όταν η μικροκυκλοφορία επιβραδύνεται λόγω της έλλειψης της σωματικής άσκησης, η οποία συνήθως διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Τα κύτταρα στερούνται θρεπτκών ουσιών και η λειτουργία τους επιβραδύνεται. Καθώς περνούν οι μέρες το δέρμα γίνεται ολοένα και πιο θαμπό, πιο εύθραυστο. Όσο για την θέρμανση του σπιτιού, αν και απαραίτητη, συνήθως είναι υψηλή μέχρι να μπουν οι ζεστές μέρες της Άνοιξης, κάτι το οποίο ενισχύει την αφυδάτωση της επιδερμίδας. Τα επιστημονικά εργαστήρια της Shiseido έδειξαν ότι το υπερβολικά ζεστό περιβάλλον μπορεί να βλάψει το αμυντικό σύστημα του δέρματος ενώ το πιο δροσερό περιβάλλον προάγει τον βέλτιστο κυτταρικό πολλαπλασιασμό.

Ανάμεσα στον καθαρισμό και την ενυδατική περιποίηση της επιδερμίδας, αφιερώστε λίγο χρόνο να κάνετε μασάζ στο δέρμα σας για να τονώσετε την μικροκυκλοφορία και τον κυτταρικό μεταβολισμό. Πριν εφαρμόσετε το προϊόν περιποίησης, βάλτε τα χέρια σας κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για να τονώσετε το δέρμα ακόμα περισσότερο. Η Shiseido με την τεχνολογία Reneura*, ενεργοποιεί την ενδοκυτταρική επικοινωνία. Μετά από λίγες μόνο ημέρες χρήσης των προϊόντων, το δέρμα εμφανίζεται ήδη πιο ροζ, πιο φωτεινό. Μην ξεχνάτε να ρυθμίζετε τον θερμοστάτη σας στη σωστή θερμοκρασία, ειδικά στην κρεβατοκάμαρα. Οι θερμοκρασίες άνω των 20ο C δύναται να εμποδίσουν την κυτταρική ανανέωση

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ