Με στόχο να παρέχει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στις online συναλλαγές με κάρτες που γίνονται στην υπηρεσία Safe@Web, η Τράπεζα Κύπρου προχωρεί στην αναβάθμιση της διαδικασίας πιστοποίησης των πελατών της κατά την διεκπεραίωση των online συναλλαγών.

Η υφιστάμενη διαδικασία γίνεται με την αποστολή ενός Κωδικού Μιας Χρήσης (OTP-One Time Passcode) μέσω SMS, τον οποίο ο πελάτης καταχωρεί στο ανάλογο πεδίο για ολοκλήρωση της online συναλλαγής.

Η νέα διαδικασία θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του Bank of Cyprus Mobile Banking App.

Οι συνδρομητές της 1bank, για την ολοκλήρωση των online συναλλαγών τους με κάρτες, θα λαμβάνουν ειδοποίηση στο κινητό τους τηλέφωνο (Push Notification), μέσω της οποίας θα ζητείται η πιστοποίηση του κατόχου της κάρτας. Αυτό θα γίνεται με Fingerprint ή με Face ID, ή με τη χρήση Passcode, ανάλογα με τον τρόπο επιλογής του πελάτη για τη σύνδεσή του στο Bank of Cyprus Mobile Banking App.

Mε την ολοκλήρωση της πιστοποίησης του κατόχου, θα εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου του πελάτη λεπτομέρειες της συναλλαγής. Ο πελάτης θα πρέπει να επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες της online συναλλαγής, και στη συνέχεια να επιλέξει «Accept» στην οθόνη του κινητού του. Η διαδικασία πιστοποίησης θα ολοκληρώνεται. Εάν ο πελάτης δεν συμφωνεί με τις λεπτομέρειες της συναλλαγής θα επιλέξει το «Deny»  για ακύρωση της online συναλλαγής.

Η διαδικασία αυτή προνοεί ότι ο πελάτης θα έχει ενεργοποιήσει εκ των προτέρων τη νέα διαδικασία πιστοποίησης και τις ειδοποιήσεις (Push Notifications) μέσω του Bank of Cyprus Mobile Banking App.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ