Χάρη στη συνεργασία με την ISKO, το Replay ενισχύει περαιτέρω την εστίασή της στη βιωσιμότητα με την εισαγωγή του Hyperflex ReUsed, σε συμμόρφωση με τα πιο αυστηρά διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα φιλικά προς το περιβάλλον.

Με αυτό το προϊόν, η Replay κάνει νέα βήματα προς μια ευρεία και συνεπή προσέγγιση έργου που επηρεάζει όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

Το ίδιο το όνομα είναι ενδεικτικό: Το Hyperflex Re-Used κατασκευάζεται – ή μάλλον, ανακατασκευάζεται – από φιλικές προς το περιβάλλον πρώτες ύλες, ένα μείγμα επαναχρησιμοποιούμενων ή ανακυκλωμένων υλικών. Το μείγμα επαναχρησιμοποιημένου βαμβακιού και ανακυκλωμένου πολυεστέρα κάνει το Hyperflex Re-Used ένα διπλό πράσινο τζιν!

Η ιδέα βγήκε από την ανάκτηση των σπαταλημένων ινών βαμβακιού από τις διαδικασίες ραψήματος. Αυτή η απώλεια αποτελεί περίπου το 10% του βαμβακιού: μια σημαντική ποσότητα που, χάρη στο Hyperflex Re-Used, περιλαμβάνεται σε έναν νέο κύκλο παραγωγής, δημιουργώντας έτσι αναγεννημένο βαμβάκι με πιστοποίηση CCS.

Ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας δημιουργείται από επαναχρησιμοποιημένο PET από πλαστικά μπουκάλια ή άλλα πιστοποιημένα απόβλητα. Μετά από μια προσεκτική διαδικασία συλλογής, επιλογής, πλυσίματος και αποστείρωσης, τα καπάκια και οι ετικέτες αφαιρούνται και τα μπουκάλια συνθλίβονται σε σφαιρίδια τα οποία περιστρέφονται εκ νέου σε νέες ίνες και στη συνέχεια αναμειγνύονται με το επαναχρησιμοποιημένο βαμβάκι για να δημιουργηθούν τα νέα υφάσματα.

Το Hyperflex Re-Used επιβεβαιώνει περαιτέρω την ευαισθησία και τη δέσμευση που δείχνει το Replay στη διαχείριση πόρων χαμηλού αντίκτυπου, εστιάζοντας συνεχώς στα οφέλη μιας καινοτόμου και φουτουριστικής προσέγγισης όσον αφορά το οικολογικό αποτύπωμα.

Είναι μια επίδειξη μεγάλης κοινωνικής ευθύνης, με σφαιρική προσέγγιση που λαμβάνει πάντα υπόψη την ευαισθησία των καταναλωτών, μέσα από εκπαιδευτική και στοχευμένη επικοινωνία.

Για αυτό το έργο, η Replay αξιοποίησε για άλλη μια φορά την εμπειρία της ISKO, παγκοσμίως ηγέτης παραγωγής τζιν. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα μοναδικό προϊόν κάνοντας ένα περαιτέρω βήμα στον κύκλο βιωσιμότητας που θα επιβεβαίωνε ξανά τη Replay και την ISKO ως καινοτόμους στον κλάδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ