Μεγάλος συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος του Ιδρύματος «Θερμοκοιτίδα Αγάπης», καθίσταται το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΥΚΚΟΣ, που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Coca-Cola HBC Κύπρου. Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Προωρότητας που γιορτάζεται σήμερα και με σλόγκαν «Δίνουμε νέα ζωή», το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΥΚΚΟΣ στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται από το Ίδρυμα, “αγκαλιάζοντας” ζεστά όλα τα πρόωρα νεογνά. Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης με τα περισσότερα πρόωρα νεογνά, με ποσοστό 11,1%.

Όπως ανέφερε ο κ. Λούης Κάγκας, Senior Brand Manager του Φυσικού Μεταλλικού Nερού ΚΥΚΚΟΣ, «Φέτος ενδυναμώνουμε τα κοινωνικά μας προγράμματα στηρίζοντας το έργο της «Θερμοκοιτίδας Αγάπης» γιατί νοιαζόμαστε για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον και το δείχνουμε έμπρακτα μέσω των δράσεων μας. Επιλέξαμε να συμβληθούμε με τη Θερμοκοιτίδα Αγάπης γιατί είναι ένας οργανισμός άξιος συγχαρητηρίων για τις προσπάθειες που καταβάλει στο νησί μας για τη στήριξη των νεογνών, των γονέων τους και του προσωπικού της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου στον καθημερινό τους αγώνα.  Ευελπιστούμε να προσφέρουμε ελπίδα σε κάθε καινούργια ζωή, κάθε νέο ξεκίνημα, στηρίζοντας τα πρόωρα νεογνά και τις οικογένειές τους. Πράξεις που κάνουν την υπόσχεση για ζωή, πραγματικότητα. Δίνουμε νέα ζωή».

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΥΚΚΟΣ, διακρίνεται για την έντονη κοινωνική του δράση σε περιβαλλοντικά θέματα μια και από το 2013, έχει αναλάβει πληθώρα αναδασώσεων και δενδροφυτεύσεων στο δάσος του Κύκκου. Φέτος ενδυναμώνει την προσφορά του και για τον άνθρωπο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου και αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές ημέρες του έτους για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις και τις συνέπειες των πρόωρων γεννήσεων παγκοσμίως. Ξεκίνησε το 2008, μετά από πρωτοβουλία γονέων προώρων νεογνών και του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την Φροντίδα των Νεογνών (EFCNI) και σήμερα περισσότερες από 100 χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους με δραστηριότητες κι εκδηλώσεις. Το χρώμα της παγκόσμιας μέρας, είναι το μωβ, ένα χρώμα που αντικατοπτρίζει την ευαισθησία.

Κάθε χρόνο γεννιούνται 15 εκατομμύρια πρόωρα μωρά σε όλο τον κόσμο, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο χάνουν τη ζωή τους. Η χώρα μας κατέχει την πρωτιά στην Ευρωπαϊκή ένωση με ποσοστό 11,1% ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ο μέσος όρος προωρότητας αγγίζει το 8,7% περίπου. Η προωρότητα είναι η πρώτη αιτία θανάτου των παιδιών κάτω των 5 ετών.

Στην Κύπρο, κέντρο αναφοράς αποτελεί η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ, που έχει συμβάλει σημαντικά τα τελευταία χρόνια στη βελτίωση του ποσοστού επιβίωσης των πρόωρων νεογνών. Παράλληλα, σημαντική είναι και η προσφορά της Μονάδας Νεογνών της Λεμεσού.

Το Ίδρυμα «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» αποτελεί συνέχεια του Συνδέσμου Φίλων Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Κύπρου και είναι μια μη-κυβερνητική́ εθελοντική́ οργάνωση που ιδρύθηκε το 2011. Η φιλοσοφία του ιδρύματος έγκειται στην φροντίδα και καλύτερη στήριξη της οικογένειας και των πρόωρων βρεφών. Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την προωρότητα και τις άλλες αιτίες που επιβάλλουν τη νοσηλεία ενός νεογνού στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας και η στήριξη των νεογνών, των γονέων τους και του προσωπικού της Μονάδας στον καθημερινό τους αγώνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ