Η CUPRA έχει δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσει η παραγωγή του πρώτου 100% ηλεκτρικού αυτοκινήτου της, του CUPRA Born. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Wayne Griffiths και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της μάρκας στο Zwickau της Γερμανίας, που αποτελεί και το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ευρώπης για να εγκαινιάσουν την γραμμή παραγωγής του νέου μοντέλου.

Η παραγωγή του Born σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για την CUPRA, η οποία δηλώνει πως από το 2030 και μετά θα παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Φέροντας 100% DNA της CUPRA και με εντυπωσιακό σχεδιασμό, βασισμένο στην γειτονιά El Born της Βαρκελώνης, της οποίας φέρει και το όνομα, τα πρώτα κομμάτια CUPRA Born έχουν ήδη κυλήσει από την γραμμή παραγωγής, αποδεικνύοντας πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να είναι συναρπαστικά, συνδυάζοντας μηδενικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και μοναδικές αποδόσεις. Με αυτό το καινούργιο όχημα, η εταιρεία στοχεύει να ανεβάσει τις συνολικές πωλήσεις των CUPRA κατά 20%, προσεγγίζοντας νέες αγορές, ειδικότερα σε χώρες που αγκάλιασαν την ηλεκτρική αυτοκίνηση.

Με την κυκλοφορία του μοντέλου αυτού θα εγκαινιαστεί και η καινούργια στρατηγική διανομής, και πελατειακών σχέσεων της εταιρείας. Επιπρόσθετα, οι πελάτες θα έχουν την επιλογή να αποκτήσουν ένα CUPRA Born μέσω ενός συνδρομητικού μοντέλου.

Το εργοστάσιο του Zwickau είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής του Ομίλου Volkswagen που θα παράγει 100% ηλεκτρικά οχήματα και θεωρείται το μεγαλύτερο και αποδοτικότερο ηλεκτρικό εργοστάσιο στην Ευρώπη. Με ημερήσια παραγωγή έως και 1.400 οχήματα, το γερμανικό εργοστάσιο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 330.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το CUPRA Born είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα φέρει μηδενικό αντίκτυπο ρύπων CO2, σύμφωνα με τον οποίο η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές χρησιμοποιείται στην αλυσίδα εφοδιασμού. Το μοντέλο διαθέτει επίσης καθίσματα από βιώσιμα υλικά που προέρχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Με αυτόν τον τρόπο, το νέο CUPRA Born θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 και στην επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων. Χάρη στη συνεργασία με την SEAQUAL INITIATIVE, η μάρκα θα συμβάλει επίσης στην κυκλική οικονομία και στη φροντίδα της Μεσογείου και του περιβάλλοντός της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ