Το Διεθνές Φεστιβάλ Κίνησης, Κύπρου (IMF) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με την ομάδα του I Love Graphic: The Event ανακοινώνει την παρουσίαση του παραμυθιού της Χρυστάλλας Καϊάφα, «Χρωματομπελάδες», στις 26 Φεβρουαρίου 2022, στις 4:30 μ.μ – 7:30 μ.μ, στον Πολιτιστικό χώρο «Παλιά Αγορά» στην Παλλουριώτισσα, Λευκωσία.

Εμπνεύστρια της όλης ιδέας, για ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές το χρώμα, την κίνηση και τον ήχο, είναι η πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρου (International Motion Festival) και Λέκτορας του  Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου,  Δήμητρα Εγγλέζου. Η εικονογράφηση του παραμυθιού έγινε από παιδιά τα οποία είχαν παρακολουθήσει το παιδικό εργαστήρι εικονογράφησης βιβλίου, στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κίνησης Κύπρου (IMF), στο Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία  με το I Love Graphic: The Event.  Οι Υπεύθυνοι του εργαστηρίου ήταν ο Τάσος Αναστασιάδης, Επίκουρος καθηγητής και Αντιπρόεδρος του Τμήματος Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και η  Σοφία Χατζήπαπα – Gee, Εικαστικός και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης θα είναι η ηθοποιός Ιωάννα Λαμπροπούλου.

Για το παραμύθι, θα μιλήσει η συγγραφέας και Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου- IBBY Cyprus, Έλενα Περικλέους.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει και θεατρική αναπαράσταση από τη θεατρική ομάδα  Point To Contemporary Theater και το θέατρο WhereHaus 612.

Τα καθαρά έσοδα από την πώληση του παραμυθιού την ημέρα της εκδήλωσης θα δοθούν στο «Ένα Όνειρο, Μια Ευχή».  Στον ίδιο χώρο, θα παρουσιάζεται και έκθεση με τα έργα των παιδιών.

Ειδικές ευχαριστίες στον Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών, Γιαννάκη Μούσα για τη στήριξη.

Η όλη διοργάνωση τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας.

Μέγας Χορηγός | Le and Tonic.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ