Γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν και αποφάσισαν να μείνουν μαζί. Με τα τέσσερα παιδιά και τον σκύλο τους.  Ως μια νέα -εξαμελής, πια- οικογένεια, έχουν δημιουργήσει έναν δικό τους χώρο, όπου περνάνε όμορφες οικογενειακές στιγμές, όλοι μαζί αλλά και ο κάθε ένας ξεχωριστά. Το άρθρο ακολουθεί την πορεία τους, η οποία παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της IKEA. Από την αρχή μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, τις προκλήσεις που είχαν, αλλά και το πώς τις ξεπέρασαν για να αποκτήσουν το σπίτι των ονείρων τους!

Όταν έκαναν το μεγάλο βήμα και μετακόμισαν μαζί, η δημιουργία ενός σπιτικού σε πλήρη αρμονία με όλους τους συγκάτοικους, ήταν μια ευχάριστη πρόκληση. Σαν ένα νέο ζευγάρι που πρώτη φορά πρόκειται να συγκατοικήσει, ήταν λογικό να έχουν διαφορετικά στιλ και προτιμήσεις σχετικά με τη διακόσμηση του νέου τους σπιτιού. Ο σκοπός όμως, ήταν να φτιάξουν ένα σπιτικό για όλους τους!

Άφησαν στην άκρη ό,τι δεν τους ήταν απαραίτητο και αφοσιωθήκαν στο να φτιάξουν κάτι νέο, μαζί. Μίλησαν με έναν διακοσμητή της ΙΚΕΑ για να πάρουν μερικές ιδέες, είδαν τα πράγματα με νέα ματιά και αποφάσισαν τι θα κρατήσουν και πώς θα το συνδυάσουν. Συνδύασαν μοτίβα με απλά, διαφορετικά χρώματα και υφές, και το αποτέλεσμα τους αποζημίωσε. 

Η τέχνη είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι σε κάθε σπίτι. Το ωραίο με την ένωση δύο νοικοκυριών και τον συνδυασμό των διαφορετικών στιλ του καθενός, είναι πως μπορεί να βγει ένα πολύ ιδιαίτερο και ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός από πολλά και διαφορετικά έργα, δημιουργεί μία μικρή γκαλερί, που τραβάει αμέσως το βλέμμα και δεν το αφήνει να εστιάσει σε ένα μόνο συγκεκριμένο έργο. Τα πόστερ και οι πίνακες ζωγραφικής μπορούν να δέσουν αρμονικά σχηματίζοντας ένα μοναδικό παζλ φτιαγμένο από κομμάτια και των δύο! Στην ΙΚΕΑ, βρήκαν μια τεράστια γκάμα από κορνίζες όλων των ειδών και μεγεθών για να επενδύσουν τους τοίχους του νέου τους σπιτιού!

Η κουζίνα είναι ο «πνεύμονας» του σπιτιού. Όταν το ζευγάρι της ιστορίας μας έψαχνε για σπίτι, απαραίτητη προϋπόθεση ήταν αυτό να έχει μία μεγάλη κουζίνα. Στην κουζίνα του νέου σπιτιού, υπάρχει άφθονος χώρος αποθήκευσης με τα ντουλάπια και τα συρτάρια, ενώ οι ράγες και τα άγκιστρα φιλοξενούν τα μικρότερα αντικείμενα για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση. Τα μεγαλύτερα παιδιά συχνά βοηθούν, ενώ τα τρόλεϊ γεμάτα με μαρκαδόρους, χαρτί και παιχνίδια διασκεδάζουν τα πιο μικρά παιδιά της οικογένειας. Οι καρέκλες της κουζίνας είναι όπως και οι συγκάτοικοι του σπιτιού. Διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά δένουν αρμονικά.

Χώροι για χαλάρωση, για όλους.

Αν και από τη φύση τους οι άνθρωποι είναι κοινωνικά πλάσματα, υπάρχουν και εκείνες οι στιγμές που είναι αναγκαία η χαλάρωση και η απομόνωση για τον καθένα. Έτσι, η εξαμελής οικογένεια δημιούργησε ένα σπίτι όπου ο καθένας μπορεί να απομονωθεί για να περάσει ευχάριστα τον χρόνο του στον δικό του, προσωπικό χώρο.

Αν κάποιοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τη χαλάρωση και την ηρεμία, είναι οι γονείς! Το πρωί είναι απαραίτητες μερικές προσωπικές στιγμές ηρεμίας πριν ξεκινήσει η μέρα που είναι γεμάτη προκλήσεις. Γι’ αυτό, ήθελαν το υπνοδωμάτιό τους να είναι άνετο και να τους προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση. Επέλεξαν για τους τοίχους και τα λευκά είδη μια σκούρα χρωματική παλέτα που δημιούργησε έναν ήρεμο χώρο, κατάλληλο για ύπνο ενώ με το δικό τους γραφείο και ξεχωριστό μπάνιο, ξεκινούν τη μέρα τους πολύ πριν ξυπνήσουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Τα πράγματα είναι περίπου τα ίδια για το κορίτσι της οικογένειας που μόλις μπήκε στην εφηβεία, αφού πλέον έχει τον δικό της προσωπικό χώρο. Ένα μοντέρνο εφηβικό υπνοδωμάτιο όπου μπορεί να διαβάζει στο γραφείο της, να ακούει την αγαπημένη της μουσική και να ασχολείται με τα αγαπημένα της χόμπι. Μπροστά από τα πρακτικά ντουλάπια του δωματίου μπορεί να δοκιμάσει όλα τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας της, για εκείνο το ιδανικό ρούχο που θα φορέσει όταν βγει με τις φίλες της.

Για τα μικρά παιδιά της οικογένειας, η συγκατοίκηση είναι υπέροχη. Γι’ αυτά, το να μοιράζονται το παιδικό τους υπνοδωμάτιο είναι μέρος της οικογενειακής μαγείας. Εκεί, θα περάσουν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού πάνω στο πολύχρωμο παιδικό χαλί τους και θα δυναμώσουν τους δεσμούς τους. Θα διαβάσουν τα παραμύθια τους, θα παίξουν με τα παιχνίδια τους και θα φτιάξουν φανταστικούς κόσμους με αυτούς πρωταγωνιστές.

Απολύτως απαραίτητος, φυσικά, είναι και ο χώρος όπου θα περνά ποιοτικό χρόνο όλη η οικογένεια μαζί. Σαν μια μεγάλη εξαμελής οικογένεια με αρκετή όρεξη για φαγητό και διασκέδαση, επέλεξαν μία μεγάλη τραπεζαρία σε γήινα χρώματα που τους καλύπτει για όλες τις δραστηριότητες, είτε πρόκειται για ένα πλούσιο πρωινό, είτε για βραδιές επιτραπέζιων παιχνιδιών, είτε για φαγητό με καλεσμένους φίλους ή συγγενείς.  

Η συγκατοίκηση και η ένωση δύο διαφορετικών οικογενειών σε μια νέα, είναι μία πρόκληση για όλους και το σπίτι που θα τη φιλοξενήσει πρέπει να είναι έτοιμο να δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή!

Δείτε περισσότερα για το συγκεκριμένο σπίτι και πάρτε έμπνευση και δημιουργικές ιδέες για μια όμορφη οικογενειακή ζωή μέσα στο δικό σας νέο σπίτι!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ